Η ομάδα του Fortnite αξίζει πλέον 8 δισεκατομμύρια δολάρια

Μετά την ανεπανάληπτη επιτυχία του παιχνιδιού
29 Ιουλίου 2018 10:16
Η ομάδα του Fortnite αξίζει πλέον 8 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Epic Games είναι μια από τις παλιότερες εταιρίες του χώρου, αφού ιδρύθηκε αρχικά το 1991, έχοντας κυκλοφορήσει αμέτρητους τίτλους μέχρι σήμερα. Η εταιρία του Tim Sweeney ήταν γνωστή για παιχνίδια όπως τα Unreal και Gears of War, ενώ έχει αλλάξει τη βιομηχανία με τη μηχανή γραφικών της, Unreal Engine. Ωστόσο, φαίνεται πως η Epic Games έγραψε ξανά το όνομα της στα βιβλία της gaming ιστορίας χάρη στο Fortnite.

Το Fortnite Battle Royale είναι αυτή τη στιγμή ίσως το δημοφιλέστερο παιχνίδι στον πλανήτη και έχει καταφέρει να σπάσει αναρίθμητα ρεκόρ σε διάφορες κατηγορίες. Τα έσοδα που αποφέρει καθημερινώς αγγίζουν δυσθεώρητα ποσά και φυσικά αυτό είχε επιπτώσεις και στην συνολική αξία της Epic Games. Συγκεκριμένα, όταν η Tencent εξαγόρασε το 40% της Epic το 2012 η εταιρία είχε συνολική αξία 825 εκατομμύρια δολάρια. Σήμερα, μετά τη δραματική επιτυχία του Fortnite, η εταιρία έχει αξία 8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το νούμερο προέρχεται από το ειδικό αφιέρωμα του Bloomberg στο φαινόμενο Fortnite. Μάλιστα σημειώνεται πως αν κάποιος ήθελε να αγοράσει την Epic σήμερα μπορεί να χρειαζόταν ακόμα και 14 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπροσθέτως, η επιτυχία του Battle Royale τίτλου έχει κάνει τον βασικό μέτοχο της Epic, τον Tim Sweeney, εκατομμυριούχο.