Σημαντικές απολύσεις στο στούντιο του OnRush – απολύθηκε και ο director του Driveclub 

Επιπτώσεις από την απογοητευτική πορεία του παιχνιδιού

Σημαντικές απολύσεις στο στούντιο του OnRush – απολύθηκε και ο director του Driveclub

Η ομάδα ανάπτυξης του Driveclub, η οποία σε συνεργασία με την Codemasters κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο της racing παιχνίδι, OnRush, βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση μετά την απογοητευτική εμπορική πορεία του νέου της παιχνιδιού. Συγκεκριμένα, δεκάδες developers απολύθηκαν από την πλέον γνωστή ως Codemasters Evo. Μεταξύ άλλων, παρελθόν από την ομάδα αποτελεί και ο  director Paul "Rushy" Rustchynsky, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο και στα δύο παιχνίδια και ήταν ο βασικός εκπρόσωπος της ομάδας. Πέρα από τον Rustchynsky και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της ομάδας απολύθηκαν.

Ένα αντιπρόσωπος της Codemasters δήλωσε:

Είναι η φυσική πορεία στη βιομηχανία οι ομάδες ανάπτυξης να εξελίσσονται καθώς τα projects κυκλοφορούν και κάνουν τη μετάβαση σε υπηρεσίες ή ενώ άλλα projects ξεκινούν. Επομένως, δεν είναι κατάλληλο να σχολιάζουμε τις καθημερινές μετακινήσεις ή αλλαγές προσωπικού.

Η προηγουμένως γνωστή ως Evolution Studios εξαγοράστηκε από την Codemasters το 2016, όταν η Sony αποφάσισε να κλείσει το στούντιο. Πηγές του Eurogamer, που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, αναφέρουν πως το στούντιο πρακτικά έχει “αποκεφαλιστεί” πλέον και το πιο πιθανό σενάριο είναι πως η ομάδα θα έχει πλέον βοηθητικό ρόλο δίπλα σε άλλες ομάδες της Codemasters.

Το OnRush κυκλοφόρησε για τα PlayStation 4 και Xbox One στις 5 Ιουνίου και η εμπορική του πορεία ήταν απογοητευτική. Ο τίτλος εμφανίστηκε στην θέση 34 των UK Charts στην launch εβδομάδα του και μετά χάθηκε εντελώς από τα charts. Πηγές αναφέρουν πως ο τίτλος πούλησε μόλις 1000 αντίτυπα στην πρώτη του εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

3 comment(s)