Η AI του Aliens: Colonial Marines δεν δούλευε από ένα λάθος γράμμα στον κώδικα

Όταν ένα ορθογραφικό μπορεί να χαλάσει τα πάντα
23 Ιουλίου 2018 10:11
Η AI του Aliens: Colonial Marines δεν δούλευε από ένα λάθος γράμμα στον κώδικα

Το Aliens: Colonial Marines είναι φημισμένο στα κατατόπια του διαδικτύου ως μια από τις πιο καταστροφικές κυκλοφορίες της προηγούμενης γενιάς. Συγκεκριμένα, το παιχνίδι βρήκε το δρόμο του στα ράφια των καταστημάτων το 2013, κουβαλώντας στις πλάτες του ένα ασύλληπτα μεγάλο hype, αφού το παιχνίδι υποσχόταν πως θα μεταφέρει τους παίκτες στο Alien σύμπαν με μια γεμάτη τρόμο εμπειρία. Το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν τελικά όπως το είχαν υποσχεθεί οι δημιουργοί, με το παιχνίδι να λαμβάνει ομόφωνα κάκιστες κριτικές από όλα τα μέσα.

Ένα από τα βασικά παράπονα της gaming κοινότητας είχε να κάνει με την AI. Συγκεκριμένα, τα Xenomorphs και γενικότερα όλοι οι εχθροί του παιχνιδιού όχι μόνο δεν κατάφερναν να τρομάξουν τους παίκτες, αλλά αντιθέτως συντέλεσαν στην δημιουργία από memes και αστεία βίντεο όπως αυτά:

Πέντε χρόνια μετά, ο λόγος για τις δυσλειτουργίες της AI ανακαλύφθηκε. Σε ένα από τα ini αρχεία του παιχνιδιού υπήρχε ένα ορθογραφικό ενός γράμματος. Αντί για την λέξη ‘tether’, ένας προγραμματιστής της Gearbox είχε γράψει ‘teather’. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το σύστημα που είχε ετοιμάσει η ομάδα ανάπτυξης ώστε οι εχθροί να γνωρίζουν που βρίσκονται στον χώρο του παιχνιδιού και το οποίο καθορίζει σε τεράστιο βαθμό την συμπεριφορά τους. Εξαιτίας ενός γράμματος, λοιπόν, η AI του τίτλου συμπεριφερόταν όπως είδατε στα παραπάνω βίντεο, χωρίς να ξέρει που βρίσκεται ή τι κάνει.

Για την ιστορία το λάθος ανακαλύφθηκε από τον modder TemplarGFX, ο οποίος προσπαθεί να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι με το TemplarGFX’s Aliens: Colonial Marines Overhaul, διορθώνοντας με την κυριολεκτική και την μεταφορική έννοια τα κακώς κείμενα της Gearbox.