Steam: “Άστραψε και βρόντηξε” με 100 χιλιάδες bans την τελευταία εβδομάδα

Η Valve τα βάζει με τους cheaters
23 Ιουλίου 2018 09:11
Steam: “Άστραψε και βρόντηξε” με 100 χιλιάδες bans την τελευταία εβδομάδα

Τον Ιούλιο του 2017 η Valve είχε πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο κύμα από bans στην ιστορία του Steam, απαγορεύοντας την πρόσβαση στην πλατφόρμα της σε περισσότερα από 40 χιλιάδες accounts. Ο λόγος φυσικά ήταν το cheating και η παραβίαση των όρων χρήσης του Steam.

Η εταιρία του Gabe Newell ξεπέρασε τον εαυτό της και φέτος το καλοκαίρι τα έβαλε για τα καλά με τους cheaters. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δεδομένα του SteamDB, η Valve προέβη σε 61,439 Valve Anti-Cheating (VAC) bans και 27,403 game bans την Πέμπτη, 19 Ιουλίου του 2018. Συνολικά έχουμε να κάνουμε με 92,409 bans. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσουμε πως το SteamDB δεν έχει τη δυνατότητα να ελέγξει όλα τα profiles του Steam καθημερινώς. Αυτό σημαίνει πως ο συνολικός αριθμός των bans πιθανότατα ξεπέρασε τις 100 χιλιάδες μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα.

Ποιος είναι όμως ο λόγος για όλα αυτά τα bans; Η Valve δεν έχει τοποθετεί επίσημα επί του θέματος, αλλά το πιο πιθανό σενάριο είναι πως το VAC ανακάλυψε κάποια νέα μέθοδο cheating για τα παιχνίδια που το χρησιμοποιούν, όπως τα Left 4 Dead, Call of Duty, Counter-Strike, Dota 2 και Team Fortress 2, οδηγώντας έτσι τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του…