Το PC-τέρας που χρειάστηκε για το E3 demo του Anthem

Το μεγάλο κόστος του 4K στα 60fps
11 Ιουλίου 2018 17:18
Το PC-τέρας που χρειάστηκε για το E3 demo του Anthem

Στο πλαίσιο της Ε3 2018, η Electronic Arts αποκάλυψε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό gameplay demo για το Anthem. Τα πλάνα που είδαμε ήταν 4K ανάλυσης σε 60fps. Αναλογιζόμενοι τον εντυπωσιακό τεχνικό τομέα και το μεγάλο κόστος του 4K στα 60fps, πολλοί gamers αναρωτήθηκαν σε ποια πλατφόρμα έτρεχε το παιχνίδι.

Ο παραγωγός του τίτλου, Mark Darrah, ήρθε να δώσει την απάντηση. Από δημοσίευσή του στο Twitter προκύπτει πως το παιχνίδι έτρεχε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και μάλιστα σε ένα σύστημα με εντυπωσιακές προδιαγραφές. Ο Darrah δεν αποκάλυψε τα αναλυτικά specs, αλλά έδωσε μια εικόνα για την γενική απόδοση του συστήματος, τονίζοντας πως το E3 2018 demo του Anthem έτρεχε σε δύο κάρτες γραφικών Nvidia GTX 1080 Ti σε SLI διάταξη.

Σίγουρα δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιο φτηνό PC, αφού για να τρέξει το παιχνίδι χρειάστηκε όχι μία, αλλά δύο GTX 1080 Ti. Πρόκειται για μια από τις ακριβότερες κάρτες γραφικών της αγοράς αυτή τη στιγμή, με τις τιμές στην ελληνική αγορά να διαμορφώνονται κοντά στα €1000. Το γεγονός αυτό δεν πρέπει όμως να απογοητεύει τους PC gamers που είχαν σκοπό να ασχοληθούν με το Anthem. Ο παραγωγός ξεκαθάρισε πως μέχρι να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων το παιχνίδι, η ομάδα θα εργαστεί εντατικά πάνω στο Optimization και έτσι οι τελικές απαιτήσεις συστήματος θα είναι σαφώς πιο βατές.