Pokémon GO: Το τρομακτικό ποσό που έβγαλε το παιχνίδι μέσα σε δύο χρόνια

Καθημερινώς αποφέρει έσοδα $2 εκατομμυριών
09 Ιουλίου 2018 12:05
Pokémon GO: Το τρομακτικό ποσό που έβγαλε το παιχνίδι μέσα σε δύο χρόνια

Το Pokémon GO βρίσκεται επισήμως στην αγορά εδώ και δύο χρόνια, αφού κυκλοφόρησε αρχικά στις 6 Ιουλίου του 2016. Παρόλο που ο “πυρετός” που είχε προκαλέσει παγκοσμίως μέσα στις πρώτες του εβδομάδες της διάθεσής του αποτελεί πλέον παρελθόν, το παιχνίδι δεν έχει ξεχαστεί. Συγκεκριμένα, η εταιρία στατιστικών SensorTower έκανε γνωστό πως ο mobile τίτλος συνεχίζει να βγάζει περισσότερα από $2 εκατομμύρια κάθε μέρα. Συνολικά από την κυκλοφορία του μέχρι σήμερα, οι παίκτες έχουν ξοδέψει $1.8 δισεκατομμύρια στο Pokémon GO.

Συνολικά, οι Αμερικάνοι είναι αυτοί που έχουν ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα στο παιχνίδι, με τους Ιάπωνες να ακολουθούν, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω γράφημα.

Το 58% των εσόδων προέρχεται από κατόχους Android συσκευών και το 42% από Apple χρήστες. Το Pokémon GO εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στις 10 εφαρμογές που αποφέρουν τα περισσότερα έσοδα στα App Stores χωρών όπως η Αμερική, η Αγγλία, η Γερμανία και ο Καναδάς. Μόνο μέσα στον περασμένο μήνα κατάφερε να γεμίσει τα ταμεία με $70 εκατομμύρια.

Tags: