Τα eSports πλησιάζουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ιδρύει το δικό της eSports Forum
02 Ιουλίου 2018 11:12
Τα eSports πλησιάζουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Το θέμα των eSports πως κάποια στιγμή θα βρουν τον δρόμο τους προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν έχει πάψει να συζητείται μέχρι και σήμερα, όχι απλά από gamers, αλλά και από την ίδια την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Στις 21 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Μουσείο στη Λωζάνη της Ελβετίας, η IOC και GAISF (Global Association of International Sports Federations) σχεδιάζουν να συναντηθούν με παίκτες eSports, ομάδες, μέσα μαζικής ενημέρωσης, εκδότες, σπόνσορες και εκπροσώπους του Ολυμπιακού κινήματος έτσι ώστε να "διερευνήσουν συνεργίες, να υπάρξει μία κατανόηση και να χτιστεί μία πλατφόρμα για το μέλλον όπου θα χρησιμοποιηθεί από τα eSports, τις gaming εταιρίες και το Ολυμπιακό Κίνημα".

Για να υπάρχει μία καλύτερη κατανόηση, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ίδρυσε το πρώτο eSports Forum, που σύμφωνα με αυτή είναι μία θαυμάσια ευκαιρία να συζητήσουν, να ακούσουν και να μάθουν ο ένας από τον άλλον. IOC και GAISF παρακολουθούν στενά την ταχεία ανάπτυξη των eSports σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι ανοιχτές για ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Από ότι φαίνεται το θέμα πως τα eSports θα βρουν τον δρόμο τους κάποια στιγμής στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι αρκετά αληθινό και σιγά-σιγά αυτό γίνεται πραγματικότητα. Εσάς ποια η γνώμη σας στο όλο θέμα; Πείτε μας στα σχόλια.