Death Stranding: Ο Hideo Kojima μοιράζεται "καυτές" πληροφορίες

"Θέλω να κρατήσω μία ισορροπία ανάμεσα στην συγγραφή και την ψυχαγωγία"
28 Ιουνίου 2018 13:56
Death Stranding: Ο Hideo Kojima μοιράζεται

Το Death Stranding αποτελεί ένα από τα άκρως αναμενόμενα αυτής της γενιάς με τον Hideo Kojima να υπόσχεται να παραδώσει μία τρομερά διαφορετική gaming εμπειρία από αυτή που έχουμε συνηθίσει. Μετά το νέο trailer της E3 2018, ο δημιουργός αποφάσισε να μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο του δημιούργημα.

Θέλω να κρατήσω μία ισορροπία ανάμεσα στην συγγραφή και την ψυχαγωγία. Μερικές φορές βλέπω κάποιες καλλιτεχνικές ταινίες, ανεξάρτητες ταινίες, αλλά θέλω να πάω σε ένα μεσαίο σημείο όπου οι άνθρωποι που απολαμβάνουν indie ταινίες ή οι άνθρωποι που απολαμβάνουν ταινίες της Marvel θα μπορούν να απολαύσουν αυτό το παιχνίδι.

Το μυστικό που περιβάλλει το παιχνίδι σύμφωνα με τον ίδιο τον Kojima είναι η αντίδραση στον κοινωνικό, ανοιχτό κόσμο με γνώμονα την δημοσιότητα.

Ζούμε στην εποχή των κοινωνικών δικτύων. Σε αυτό το διάστημα οι άνθρωποι θέλουν απλώς άμεσες απαντήσεις, αλλά όχι μόνο απαντήσεις, θέλουν μάθουν πως αισθάνονται. Αυτό είναι καλό, αυτό είναι κακό. Αυτό είναι ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να μου αρέσει. Αυτό είναι ένα παιχνίδι που δεν θα έπρεπε να μου αρέσει. Θέλουν απαντήσεις για αυτό που πρέπει να σκεφτούν.

Με αυτά και με αυτά ο διάσημος δημιουργός έφτασε στο σημείο να πιστεύει πως η προσέγγιση που βασίζεται στην δημοσιότητα σε μία κυκλοφορία παιχνιδιού είναι μία κακή ιδέα.

Είναι σαν ένα μαθηματικό πρόβλημα, όπου το να γνωρίζεις την απάντηση δεν είναι σημαντικό. Το σημαντικό είναι η διαδικασία μέχρι να μάθεις την απάντηση.

Τέλος, ο Kojima πρόσθεσε πως το μάρκετινγκ στα παιχνίδια δημιουργεί μία χαμένη ευκαιρία. Δηλαδή, αποκαλύπτονται πολλά πράγματα και έτσι ο παίκτης χάνει την ευκαιρία να τα δει για πρώτη φορά μόνος του.

Δεν θέλω να πάρω το πιο διασκεδαστικό κομμάτι από τους παίκτες.

Αυτές τις πληροφορίες είχε να μοιραστεί ο Hideo Kojima για το Death Stranding. Να σημειωθεί πως τα παραπάνω προέρχονται από ρεπορτάζ του Variety και περισσότερα θα μάθετε κάνοντας κλικ εδώ. Το Death Stranding αναπτύσσεται αποκλειστικά για τα PlayStation 4 και PlayStation 4 Pro.