Το PES 2019 χάνει μια τεράστια ομάδα

Μετά την απώλεια του Champions League
04 Ιουνίου 2018 09:39
Το PES 2019 χάνει μια τεράστια ομάδα

Αδιαμφισβήτητα, ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που έχει το Pro Evolution Soccer είναι αυτό των licences, με τον τίτλο να μην έχει δεκάδες ομάδες με τις επίσημες ονομασίες και εμφανίσεις τους. Το πρόβλημα φέτος αναμένεται να γίνει μεγαλύτερο, καθώς το συμβόλαιο της Konami για το Champions League έληξε και το PES 2019 δεν θα έχει το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Για να αντισταθμίσει την κατάσταση, η εταιρία ανακοίνωσε πως θα φέρει εννέα καινούργια πρωταθλήματα στο παιχνίδι, από χώρες όπως η Δανίας, η Πορτογαλία και η Ρωσία.

Ωστόσο, λίγες εβδομάδες πριν την κυκλοφορία του τίτλου, περισσότερα κακά νέα ήρθαν στην επιφάνεια. Συγκεκριμένα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι η συμφωνία αδειοδότησης με τη δεύτερη πιο δημοφιλής ομάδα της Γερμανίας, Borussia Dortmund, έχει διακοπεί. Αυτό σημαίνει ότι η Dortmund δεν θα εμφανιστεί στο PES 2019 και το λογότυπο, οι παίκτες, το γήπεδο και οτιδήποτε άλλο σχετικό με αυτήν δεν θα υπάρχει στο παιχνίδι.

Σύμφωνα με δήλωση της Konami, η γερμανική ομάδα ήταν αυτή που ακύρωσε πρόωρα τη συμφωνία:

Η Konami και η Borussia Dortmund είχαν συμφωνία όσον αφορά τη ενσωμάτωση των λογοτύπων, των παικτών, του σταδίου και άλλων χαρακτηριστικών στα προϊόντα της KONAMI μέχρι τον Ιούνιο του 2020. Ωστόσο, η συμφωνία αυτή έληξε πρόωρα από την Borussia Dortmund. Η Konami δεν θα συμπεριλάβει τα λογότυπα, τους παίκτες, το στάδιο και άλλα χαρακτηριστικά της Borussia Dortmund στο 'PRO EVOLUTION SOCCER 2019' κατά συνέπεια.

Το Pro Evolution Soccer 2019 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 30 Αυγούστου για τα PS4, Xbox One και PC.