Το PUBG έχει χάσει πάνω από τους μισούς του παίκτες

Εσείς παίζετε ακόμα;
01 Ιουνίου 2018 10:21
Το PUBG έχει χάσει πάνω από τους μισούς του παίκτες

Το PlayerUnknown’s Battlegrounds εξακολουθεί να είναι με διαφορά το πιο δημοφιλές παιχνίδι του Steam, ξεπερνώντας τα Dota 2 και Counter-Strike: Global Offensive. Αυτό δε σημαίνει όμως πως όλα πηγαίνουν καλά για το πασίγνωστο τίτλο της PUBG Corp. Συγκεκριμένα, τους τελευταίους πέντε μήνες το παιχνίδι φαίνεται πως έχει χάσει πάνω από τους μισούς του παίκτες.

Από τον Ιανουάριο, ο μέγιστος αριθμός των ταυτόχρονα συνδεδεμένων χρηστών ανά ημέρα έχει πέσει από 3.2 εκατομμύρια σε 1.4 εκατομμύρια, αν λάβουμε υπόψη τα δεδομένα για το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη μείωση της τάξης του 56% που μπορεί να οφείλετε σε ένα μεγάλο αριθμό παραγόντων.

Αρχικά έχουμε την ραγδαία ανάπτυξη του Fortnite Battle Royale. Το παιχνίδι της Epic Games είναι ο βασικός ανταγωνιστής του PUBG και τον τελευταίο καιρό έχει καταφέρει να στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω του. Ακόμη, αξίζει να τονίσουμε πως το PUBG έχει κυκλοφορήσει εδώ και ένα χρόνο, οπότε είναι λογικό οι πολλές multiplayer κυκλοφορίες να έχουν επηρεάσει την πορεία του. Τέλος, τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το PlayerUnknown's Battlegrounds ακόμη και σήμερα με το cheating, έχουν απομακρύνει πολλούς τίμιους παίκτες.

Παρακάτω ακολουθεί ένα πίνακας όπου εμφανίζεται η καθοδική πορεία του παιχνιδιού τους τελευταίους μήνες. Τα δεδομένα προέρχονται από το steamcharts.com.