40 χρόνια μετά η Intellivision επανέρχεται με νέα κονσόλα

Επανέρχεται στην αγορά των κονσολών η εταιρία
31 Μαΐου 2018 15:03
40 χρόνια μετά η Intellivision επανέρχεται με νέα κονσόλα

Μπορεί να ακούγεται σαν ψέμα, αλλά μια νέα Intellivision κονσόλα ετοιμάζεται να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων 40 χρόνια μετά. Η Intellivision Entertainment ανακοίνωσε σήμερα πως σκοπεύει μελλοντικά να κυκλοφορήσει μια νέα κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών, η οποία θα έχει ως βασικούς στόχους την απλότητα, την οικογένεια, την διασκέδαση και στην οικονομία.

Για την ώρα δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα. Ούτε το όνομα, ούτε η ημερομηνία διάθεσης, ούτε η τιμή, ούτε οι τεχνικές προδιαγραφές της κονσόλας είναι γνωστές. Ωστόσο, η Intellivision υποσχέθηκε πως θα αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες την 1η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους. Επικεφαλής της ανάπτυξης είναι ο Tommy Tallarico, δημιουργός του Video Games Live και πρόεδρος της Intellivision Entertainment.

Ο Tallarico δήλωσε σχετικά με τη νέα κονσόλα της εταιρίας του:

Μεγάλωσα παίζοντας στο Intellivision με τους γονείς μου και τον μικρότερο αδελφό μου. Ήταν πάντα το αγαπημένο μου σύστημα, επειδή τα παιχνίδια του ήταν στην αιχμή της τεχνολογίας, αλλά συγχρόνως διασκεδαστικά και απλά έτσι ώστε ολόκληρη η οικογένειά μας να έχει τη δυνατότητα να τα απολαμβάνει μαζί. Θεωρώ ότι αυτά τα σημαντικά στοιχεία γενικά λείπουν από τη βιομηχανία μας με τις σημερινές σύγχρονες κονσόλες παιχνιδιών. Στόχος μας είναι να το αλλάξουμε αυτό εστιάζοντας στο να φέρνουμε μαζί όλες τις ηλικιακές ομάδες και τα επίπεδα των παικτών και των μη-παικτών, εισάγοντας νέες γενιές ανθρώπων στην επιτυχημένη κληρονομιά της μάρκας Intellivision.

Ο Tallarico επισήμανε πως η νέα αυτή κονσόλα δεν έχει ως στόχο να ανταγωνιστεί την Sony, την Microsoft και τη Nintendo και τα παιχνίδια της θα κατεβαίνουν μέσω Wi-Fi και θα αποθηκεύονται σε μια SD κάρτα. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως πολλά άτομα που είχαν εργαστεί στο αρχικό Intellivision που κυκλοφόρησε το 1979 από την Mattel Electronics, πλαισιώνουν και τη νέα ομάδα που χτίζει τη σύγχρονη κονσόλα.

Tags: