Το PUBG στέλνει το Fortnite στα δικαστήρια για “αντιγραφή”

Η Epic Games κατηγορείται για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων
29 Μαΐου 2018 10:09
Το PUBG στέλνει το Fortnite στα δικαστήρια για “αντιγραφή”

Όπως μεταφέρει η The Korea Times, η PUBG Corp. που είναι θυγατρική του κορεάτικου publisher Bluehole και υπεύθυνη για το PlayerUnknown's Battlegrounds, υπέβαλε αγωγή εναντίον της Epic Games για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Η αιτία είναι φυσικά το πασίγνωστο παιχνίδι της, Fortnite Battle Royale.

Συγκεκριμένα, το μέσο μεταφέρει πως έχει κατατεθεί αγωγή ενώπιον του Κεντρικού Επαρχιακού Δικαστηρίου της Σεούλ που επικαλείται παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων κατά του τμήματος της Epic Games στην Κορέα. Η αγωγή υποβλήθηκε τον Ιανουάριο με στόχο "να διαπιστωθεί αν το Fortnite αντιγράφηκε από το Battlegrounds". Για την ώρα δεν υπάρχουν νεότερα σχετικά με την υπόθεση, αλλά μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Για την ιστορία, τον Σεπτέμβριο οι δημιουργοί του PUBG είχαν απειλήσει το Fortnite: Battle Royale, όπως σας είχαμε ενημερώσει. Τελικά φαίνεται πως η απειλή έγινε πραγματικότητα. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το συγκεκριμένο περιστατικό πατώντας εδώ.