PlayStation 5: Ryzen επεξεργαστής στην επόμενη κονσόλα της Sony;

Η δουλειά ενός προγραμματιστή της Sony εγείρει απορίες
20 Μαΐου 2018 16:37
PlayStation 5: Ryzen επεξεργαστής στην επόμενη κονσόλα της Sony;

Λένε πως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Μετά από την έντονη φημολογία των τελευταίων μηνών είναι σχεδόν βέβαιο πλέον πως η Sony βρίσκεται σε κάποιο στάδιο της ανάπτυξης του PlayStation 5, ακόμα και αν μιλάμε για κάποια πολύ αρχική σχεδιαστική φάση. Τώρα, ένας από τους καλύτερους μηχανικούς-προγραμματιστές της εταιρίας έρχεται να ρίξει λάδι στην φωτιά.

Όπως μεταφέρει το phoronix.com, ο λόγος γίνεται για τον Simon Pilgrim της Sony, ο οποίος είναι ένας από τους ειδικούς της εταιρίας που ασχολούνται με τα compiling εργαλεία των PlayStation συσκευών, όπως φανερώνει ο λογαριασμός του στο LinkedIn. Φαίνεται πως ο Pilgrim επενδύει αρκετό χρόνο τελευταία για την βελτιστοποίηση της συνεργασίας των πρώτης γενιάς Zen επεξεργαστών της AMD με τον LLVM/Clang compiler. Αξίζει να σημειωθεί πως η Sony δεν έχει κανένα προϊόν στην αγορά με Ryzen/EPYC επεξεργαστή, οπότε η δουλειά του προγραμματιστή αφορά πιθανότητα κάποιο μελλοντικό προϊόν. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί πως το PlayStation 4 κάνει χρήση του LLVM/Clang compiler και η Sony συνεισφέρει εδώ και χρόνια στην ανάπτυξη και βελτίωση του.

Είναι πάρα πολύ πιθανό, λοιπόν, πως η ανάπτυξη του PlayStation 5 έχει ξεκινήσει για τα καλά και το γεγονός πως οι προγραμματιστές της Sony Interactive Entertainment εργάζονται σε βελτιστοποιήσεις για την Zen αρχιτεκτονική της AMD, μάλλον φανερώνει πως η επόμενη κονσόλα της Sony θα έχει Ryzen επεξεργαστή ή APU.

Για την ώρα τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ωστόσο, οπότε λάβετε υπόψιν όλες τις παραπάνω πληροφορίες, με επιφύλαξη.