Το επόμενο Outlast θα είναι πολύ διαφορετικό

Θα απομακρυνθεί από τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς
15 Μαΐου 2018 13:21
Το επόμενο Outlast θα είναι πολύ διαφορετικό

Μιλώντας στην Quo Vadis conference που έλαβε χώρα στο Βερολίνο, ο συνιδρυτής της Red Barrels, Philippe Morin, μίλησε για την πορεία του Outlast μέχρι σήμερα και για το μέλλον της σειράς. Συγκεκριμένα, ο δημιουργός της σειράς έκανε γνωστό πως μέχρι σήμερα τα Outlast παιχνίδια έχουν πουλήσει 15 εκατομμύρια αντίτυπα και έχουν γεμίσει τα ταμεία του στούντιο με 64 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Morin τόνισε πως ήθελε να δημιουργήσει κάτι εντελώς διαφορετικό μετά το Outlast, αλλά η τεράστια επιτυχία της σειράς δεν μπορεί να αγνοηθεί. Με αυτό το σκεπτικό, λοιπόν, το επόμενο παιχνίδι της Red Barrels θα απομακρυνθεί από όσα έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα από τα δύο Outlast. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως το παιχνίδι θα εξακολουθεί να ανήκει στο ίδιο ευρύτερο σύμπαν.

Συγκεκριμένα, ο δημιουργός δήλωσε:

Αν μου λέγατε πριν από ένα χρόνο πως το project πάνω στο οποίο εργαζόμαστε τώρα θα ήταν το επόμενο πράγμα με το οποίο θα ασχολούμασταν, θα έλεγα: “Μπά, δεν το νομίζω”. Είναι ένας εσωτερικός αγώνας. Από τη μια πλευρά πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε κίνητρα ως δημιουργοί, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να σκεφτόμαστε τα πράγματα και ως ιδιοκτήτες εταιρειών.

Γι 'αυτό μας πήρε αρκετούς μήνες για να βρούμε το κατάλληλο σημείο μεταξύ του να κάνουμε κάτι που θα ευχαριστήσει τους οπαδούς και κάτι που θέλουμε εμείς προσωπικά. Στα μεγάλα στούντιο, μπορούν να πουν: “Αν κουραστείτε, μπορούμε πάντα να δώσουμε το IP σε μια διαφορετική ομάδα”. Αλλά αυτό δεν γίνεται να συμβεί εδώ.

Αυτή την περίοδο, η Red Barrels βρίσκεται στη φάση της δημιουργίας πρωτοτύπων και εξετάζει το budget που θα χρειαστεί για το επόμενο project της. Το πρώτο Outlast κόστισε περίπου ένα εκατομμύριο, ενώ για την ανάπτυξη του δεύτερου παιχνιδιού χρειάστηκαν πέντε φορές περισσότερα χρήματα.

Μπορείτε να διαβάσετε όλες τις δηλώσεις του Morin πατώντας εδώ.