Platinum Games: Το επόμενο παιχνίδι της εταιρίας θα αλλάξει δραματικά το action genre

Η εταιρία εργάζεται σε ένα φοβερά καινοτόμο action παιχνίδι
13 Μαΐου 2018 14:18
Platinum Games: Το επόμενο παιχνίδι της εταιρίας θα αλλάξει δραματικά το action genre

Στα πλαίσια ενός panel στο Bitsummit στο Kyoto, ο Hideki Kamiya που πολλοί μπορεί να γνωρίζετε από παιχνίδια όπως Resident Evil, Bayonetta και πολλά ακόμη μαζί με τον Atsushi Inaba της Platinum Games μοιράστηκαν μπόλικες λεπτομέρειες για το στούντιο. Αρχικά, η πρώτη ερώτηση αφορούσε ποιο είναι το αγαπημένο τους genre. O Inaba δήλωσε πως του αρέσουν τα παιχνίδια που κρύβουν πολύ βάθος στην ιστορία τους, ενώ ο Kamiya δήλωσε πως απλά δεν έχει κάποια προτίμηση και παίζει τα πάντα. Στην συνέχεια, οι δύο ταλαντούχοι developers καλέστηκαν να απαντήσουν για το αν υπάρχει το τέλειο action παιχνίδι. Παρόλο που ο Inaba δεν είχε κάποια απάντηση, ο Kamiya πιστεύει πως το Castlevania του Famicom είναι το απόλυτο action παιχνίδι.

Στην συνέχεια ο Inaba ερωτήθηκε πως η εταιρία καταφέρνει να μένει ανταγωνιστική απέναντι στα Δυτικά στούντιο και τα μεγάλα τους budgets. Ο Inaba θεωρεί πως τα δικά τους budgets είναι φυσιολογικά αλλά τα χρήματα που ξοδεύουν τα στούντιο ΑΑΑ Δυτικών παιχνιδιών είναι σχεδόν τρομακτικά. Είναι τόσο υψηλά που ένα στούντιο μπορεί να χρεοκοπήσει ενώ ακόμα θα πουλάει εκατομμύρια αντίτυπα. Η Platinum Games προτιμά να έχει διάφορα projects με διάφορα budgets και περιεχόμενο. Αυτό είναι ο πιο ασφαλές τρόπος για αυτούς έτσι ώστε να μείνουν ανταγωνιστικοί.

Την δική του σκέψη ήρθε να μοιραστεί ο Kamiya μετά την απάντηση του Inaba. Ο διάσημος δημιουργός πρόσθεσε πως δεν είναι μόνο τα λεφτά, καθώς μπορείς να ξοδέψεις ένα μεγάλο ποσοστό χρημάτων και να έχεις μία πολύ κακή ταινία όπως το Pacific Rim 2. Επειδή έχεις πολλά χρήματα δεν σημαίνει ότι θα δημιουργήσεις ένα καλό παιχνίδι. Ως δημιουργός κάποιος φορές θέλεις να φτιάξεις ένα μικρό παιχνίδι, άλλες φορές ένα μεγάλο παιχνίδι, αλλά σε κανένα δεν σε απασχολεί το budget. Το μοναδικό πράγμα που σε απασχολεί είναι το ίδιο παιχνίδι. Άγνωστο δεν αποτελεί το γεγονός πως ο Kamiya εργάζεται αυτή την στιγμή στο Bayonetta 3 και είναι πολύ ενθουσιασμένος που στο μέλλον θα μοιραστεί νέες πληροφορίες. Ο Inaba πρόσθεσε πως η εταιρία εργάζεται σε πολλά νέα παιχνίδια, όμως, υπάρχει ένα παιχνίδι που μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί που θα είναι κάτι νέο και καινοτόμο και μάλιστα θα "αλλάξει το action genre όπως το γνωρίζουμε".

Αυτά δήλωσαν οι δύο ταλαντούχοι developers της Platinum Games. Η εταιρία φαίνεται πως ετοιμάζει ένα αρκετά φιλόδοξο νέο παιχνίδι που σύμφωνα με αυτή θα αλλάξει δραματικά το action genre. Το μόνο που μένει τώρα είναι η αποκάλυψή του.