Η Square Enix εξετάζει μια πιθανή συνέχεια για το Deus Ex

“Μερικοί τίτλοι πρέπει να περιμένουν τη σειρά τους”
03 Μαΐου 2018 11:21
Η Square Enix εξετάζει μια πιθανή συνέχεια για το Deus Ex

Αδιαμφισβήτητα πολλοί gamers δεν έχουν μείνει ικανοποιημένοι με το κλείσιμο του Deus Ex: Mankind Divided, το οποίο θεωρείται από μια μερίδα της κοινότητας αρκετά απότομο. Αυτό, σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν εδώ και αρκετό καιρό, οφείλεται στο γεγονός πως ένα τρίτο κεφάλαιο θα ερχόταν να κλείσει την ιστορία του Adam Jensen, αλλά δυστυχώς εξαιτίας των χαμηλών πωλήσεων του Mankind Divided, το sequel έχει μπει στον πάγο και η Eidos ασχολείται πλέον με ένα project της Marvel.

Μιλώντας στο gamesindustry.biz, ο CEO της Square Enix, Yosuke Matsuda, έρχεται να σχολιάσει τις φήμες και να τονίσει πως το Deus Ex θα συνεχιστεί κάποια στιγμή στο μέλλον, παρόλο που για την ώρα έχουν προτεραιότητα για την εταιρία κάποια άλλα projects. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

Ποτέ δεν είπαμε τίποτα σχετικά με τη διακοπή αυτού του franchise, αλλά για κάποιο λόγο αυτή είναι η φήμη που κυκλοφορεί στην αγορά. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η Eidos Montreal ανέπτυσσε πάντα το Deus Ex και το θέμα μας είναι ότι δεν διαθέτουμε απεριόριστους πόρους. Έχουμε πολλούς μεγάλους τίτλους, τους οποίους δουλεύουμε και αυτό είναι εν μέρει ένας παράγοντας για το πώς διαμορφώνεται το line-up μας.

Φυσικά, θα ήταν ιδανικό αν μπορούσαμε να δουλέψουμε σε όλα διαρκώς, αλλά είναι γεγονός πως ρισμένοι τίτλοι πρέπει να περιμένουν τη σειρά τους. Ο λόγος που δεν υπάρχει ένα Deus Ex τώρα είναι απλώς μια συνέπεια του line-up ανάπτυξής μας, επειδή υπάρχουν και άλλοι τίτλοι στους οποίους εργαζόμαστε αυτή τη στιγμή.

Τέλος, ο Matsuda ξεκαθάρισε πως το Deus Ex είναι ένα πολύ σημαντικό franchise για την Square Enix, ενώ μάλιστα έκανε γνωστό πως ήδη υπάρχουν εσωτερικές συζητήσεις για το που θα κινηθεί στο περίπου το επόμενο κεφάλαιο.