Δηλώσεις του Miyamoto για την κατάσταση της βιομηχανίας

Θέλει η Nintendo να συνεχίσει να κυνηγάει την καινοτομία
09 Σεπτεμβρίου 2014 14:11
Δηλώσεις του Miyamoto για την κατάσταση της βιομηχανίας

Δηλώσεις σχετικά με την κατάσταση της βιομηχανίας του gaming γίνονται καθημερινά αλλά όταν ένα σημαντικό άτομο όπως ο Shigeru Miyamoto εκφράζει την άποψη του τότε μία μεγάλη μερίδα κοινού φροντίζει να ακούσει σοβαρά τι έχει να πει ο ιάπωνας δημιουργός. Συγκεκριμένα, ο Miyamoto δήλωσε τα εξής: 

"Φέτος, η πλειοψηφία των τίτλων που παρουσιάστηκαν στην E3 2014 απεικόνιζαν ένα μεγάλο ποσοστό βίας και εξαιρετικά "σκληρά"περιβάλλοντα. Επειδή αρκετοί από τους software developers συμμετάσχουν στον ανταγωνισμό αυτής της κατηγορίας παιχνιδιών, ένιωθες πως το μεγαλύτερο ποσοστό τίτλων της έκθεσης ήταν κομμάτι της συγκεκριμένης κατηγορίας. Δεν είμαι πλήρως ικανοποιημένος από τις δικές μου εμπνεύσεις ή αυτές άλλων γενικότερα. Νιώθω πως η βιομηχανία ακολουθεί και βάζει σε προτεραιότητα τα trends παρά την δημιουργικότητα και την μοναδικότητα του κάθε δημιουργού. Όταν οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για το budget κομμάτι του παιχνιδιού λαμβάνουν τα ηνία, τότε οι σχεδιαστές και οι δημιουργοί τείνουν να κυκλοφορούν παιχνίδια που είναι ήδη διάσημα στην αγορά. Ακόμα και όταν εμφανίζεται η ευκαιρία σε νέους δημιουργούς να σχεδιάσουν κάτι δικό τους, τότε τείνουν να παραδώσουν κάτι παρόμοιο στα διαθέσιμα παιχνίδια της αγοράς. Δεν μπορώ παρά να πω πως η βιομηχανία έχει τεράστιο δρόμο ακόμα μπροστά της. Θέλω να πιστεύω πως η Nintendo θα παραμείνει για πάντα μία εταιρία που επενδύει στην καινοτομία και σε κάτι που γεννήθηκε από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενός δημιουργού. "

Αυτές ήταν οι δηλώσεις του Shigeru Miyamoto για τη τωρινή κατάσταση της gaming βιομηχανίας. Συμφωνείτε; Αν ναι, γιατί; Πείτε μας στα σχόλια.

Tags: