Κυκλοφορεί ιός που σας αναγκάζει να παίξετε PUBG

Αλλιώς κλειδώνει τα αρχεία του υπολογιστή σας
11 Απριλίου 2018 11:28
Κυκλοφορεί ιός που σας αναγκάζει να παίξετε PUBG

Μπορεί να ακούγεται σαν φάρσα, αλλά είναι αληθινό. Όπως ανακάλυψε η MalwareHunterTeam και αναφέρει σε ειδικό ρεπορτάζ το BleepingComputer, κυκλοφορεί ένα νέο malware που αναγκάζει όσους το “κολλήσουν” να παίξουν PUBG.

Συγκεκριμένα, έχουμε να κάνουμε με ένα ransomware. Ιστορικά πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό που κλειδώνει, για την ακρίβεια κρυπτογραφεί, όλα τα αρχεία ενός υπολογιστή και ζητά συνήθως κάποιο χρηματικό ποσό για να τα ξεκλειδώσει. Το PUBG Ransomware είναι όμως διαφορετικό. Αυτός ο ιός ζητά από τους χρήστες να παίξουν μια ώρα PlayerUnknown’s Battlegrounds για να ξεκλειδώσει τα αρχεία τους.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα του ιού αναφέρει χαρακτηριστικά:

Your files is encrypred by PUBG Ransomeware! But don’t worry! It is not that hard to unlock it. I don’t want money! Just play PUBG 1Hours!

Ειδικοί των malware επιβεβαιώνουν ότι πράγματι το PUBG Ransomeware κλειδώνει αρχεία, αν “κολλήσει” κάποιος υπολογιστής, ωστόσο είναι αρκετά εύκολο να το προσπεράσετε. Το ransomware κλειδώνει μόνο τα αρχεία της επιφάνειας εργασίας και τα ξεκλειδώνει αν ο χρήστης τρέξει μόλις για τρία λεπτά το PUBG, σε αντίθεση με την μια ώρα που αναφέρεται. Σύμφωνα με τον ειδικό Lawrence Abrams, υπάρχουν πολλές λύσεις για όσους δεν θέλουν να παίξουν PUBG, αν για παράδειγμα προτιμούν το Fortnite, αφού το ransomware διαθέτει και έναν unlock code για να το αποφύγετε. Ο Abrams σημειώνει επίσης:

Είναι αβέβαιο αν ο ιός θα εξαπλωθεί ποτέ ή αν φτιάχτηκε απλά ως αστείο.