Η PUBG Corp. "τρέχει" στα δικαστήρια δύο κλώνους Battle Royale παιχνίδια

Δεν δέχεται μια πλήρης αντιγραφή του παιχνιδιού της
06 Απριλίου 2018 12:45
Η PUBG Corp.

Η ομάδα ανάπτυξης του PlayerUnknow's Battlegrounds έχει ξεκαθαρίσει την θέση της εδώ και αρκετό καιρό. Αν είναι να φτιάξεις το δικό σου Battle Royale παιχνίδι, καλό θα ήταν να μην βασίζεται εντελώς στο PUBG. Κάποιοι δεν παίρνουν και πολύ σοβαρά τις δηλώσεις της PUBG Corp. και κοιτούν την εύκολη λύση. Σύμφωνα με το Torrent Freak, η PUBG Corp. προέβη σε μήνυση στα Rules of Survival και Knives Out, δύο παιχνίδια που η εταιρία αισθάνεται πως δανείζεται σχεδόν όλα τα στοιχεία του τίτλου της με αποτέλεσμα αυτό να μπερδεύει το κοινό.

Την έκδοση των δύο αυτών παιχνιδιών έχει αναλάβει η NetEase και η αγωγή λέει πως είναι ένοχη παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, όπως επίσης και αθέμιτου ανταγωνισμού. Η καταγγελία υποβλήθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Καλιφόρνια και σημείωσε πως κύριος λόγος για την κυκλοφορία των παιχνιδιών ήταν η απόκτηση μεριδίου αγοράς και είναι μεγάλη, καθώς καλύπτει 155 σελίδες όπου εξηγεί αναλυτικά πως μικρότερα πράγματα όπως κτίρια, όπλα και ρούχα έχουν παρθεί από το PUBG.

Η εταιρία ήταν ξεκάθαρη και αρκετά θετική στο να δανειστείς στοιχεία από το παιχνίδι της, αλλά από ότι φαίνεται αυτό δεν ακολουθείται από όλους, αφού υπάρχουν μερικοί που το παρακάνουν...

Tags: