GTA V: Βγήκε η απόφαση για το δικαστήριο της Lindsay Lohan

Και μάλλον δεν θα της αρέσει...
01 Απριλίου 2018 16:15
GTA V: Βγήκε η απόφαση για το δικαστήριο της Lindsay Lohan

Το 2014 σας είχαμε ενημερώσει πως η Lindsay Lohan κατάθεσε αγωγή ενάντια στην Rockstar Games για την υποτιθέμενη κατάχρηση μιας εικόνας της στο Grand Theft Auto V. Ναι, η υπόθεση τράβηξε τόσο και επιτέλους, τέσσερα χρόνια μετά σχεδόν γνωρίζουμε την κατάληξη. Το δικαστήριο της Νέας Υόρκης απέρριψε την έφεσή της ενάντια στην publishing εταιρία του GTA, Take-Two Interactive.

Για την ιστορία, η Lohan έκανε την αγωγή πριν από τέσσερα χρόνια, αφού είχε θέμα με το GTA V και συγκεκριμένα με μια νεαρή γυναίκα που ονομάζεται Lacey Jonas. Η Jonas είναι μια λευκή γυναίκα με ξανθά μαλλιά που σε μια εικόνα φορά κόκκινο μπικίνι και κάνει το σύμβολο της ειρήνης με τα δάχτυλά της, πράγμα που θυμίζει μια γνωστή φωτογραφία που Lohan που κάνει το ίδιο πράγμα.

Η αρχική καταγγελία τόνιζε: “Ο ενάγων χρησιμοποιεί τη χειρονομία με το σύμβολο της ειρήνης για χρόνια πριν και μετά τη χρήση του στο βιντεοπαιχνίδι”. Το σημείο που είχε σταθεί η Lohan ήταν το ήταν το επάγγελμα της Jonas. Στο παιχνίδι περιγράφει τον εαυτό της ως διάσημη ηθοποιός και τραγουδίστρια. Το παράπονο της Lohan τονίζει ότι η γυναίκα της μοιάζει και υποστηρίζει ότι δεν έδωσε τη συγκατάθεσή της στην Take-Two για να χρησιμοποιήσει την ομοιότητά της. Ο δικηγόρος της υποστήριζε ότι η Take-Two εισέβαλε στο ιδιωτικό της απόρρητο σύμφωνα με τον κρατικό νόμο για τα δικαιώματα των πολιτών.

Το 2016 ένα πάνελ πέντε δικαστών έκρινε ότι η αγωγή δεν είχε καμία βάση. Τώρα, το Εφετείο της Νέας Υόρκης απέρριψε επίσης την έφεση της Lohan, αναφέροντας ότι η χαρακτήρας του Grand Theft Auto είναι “μια απλή συνηθισμένη γυναίκα στα είκοσι της χωρίς συγκεκριμένες φυσικές ιδιότητες."

Όπως φαίνεται η υπόθεση έκλεισε μια για πάντα και το αποτέλεσμα δεν πρόκειται να αρέσει ιδιαίτερα στην Lindsay Lohan.