Η ομάδα του God of War δεν ήταν υπέρ του reboot εξ' αρχής 

Πλούσιες νέες πληροφορίες για το Σκανδιναβικό κεφάλαιο του Kratos

Η ομάδα του God of War δεν ήταν υπέρ του reboot εξ' αρχής

Το reboot του God of War μπορεί ήδη να έχει αποκτήσει μία κραυγαλέα προσοχή, όμως, η ομάδα ανάπτυξης του παιχνιδιού μαζί με τον ίδιο τον σκηνοθέτη, Cory Barlog, δεν ήταν πάντα υπέρ της reboot "φόρμουλας". Μιλώντας στο PlayStation LifeStyle, ο σκηνοθέτης αποκάλυψε πως η ομάδα δεν είχε σκεφτεί ποτέ να φέρει ένα φρέσκο πρωταγωνιστή στο αποκλειστικό franchise του PlayStation, καθώς αν το έκανε θα απέρριπτε την ανάπτυξη ενός χαρακτήρα δεκαετίας. Πιο αναλυτικά:

Είναι σαν τα πρώτα παιχνίδια να χρησιμεύουν ως το backstory, σωστά; Και είναι σαν να λέει ο κόσμος "Γιατί δεν ξεκινήσατε από την αρχή και να φέρετε ένα νέο χαρακτήρα" και σκεφτόμουν, μα αυτός είναι ένας χαρακτήρας με ανάπτυξη δεκαετίας. Δεν γίνεται. Γιατί να το πετάξεις αυτό; Γιατί δεν θέλεις να δεις τι είναι. Δεν είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι που ήμασταν στο γυμνάσιο ή στα χρόνια των κολλεγίων μας, έτσι; Και τότε, στην μέση ηλικία μας, όπως αλλάζουμε καθ 'όλη την ζωή μας, νομίζω πως ο Kratos αλλάζει αντίστοιχα. Αυτή η ζωή στα πρώτα παιχνίδια θυμίζει την δική μου ζωή και την ζωή της ομάδας μου. Ήμασταν στο 'σχολικά' μας χρόνια ανάπτυξης. Ζούσαμε για την στιγμή και προσπαθούσαμε να πιάσουμε όλους τους άλλους.

Μέναμε ξύπνιοι μέχρι αργά και κάναμε αλλαγές στο τελευταίο δευτερόλεπτο και δεν σταθήκαμε πραγματικά στην σκέψη κάποιων πραγμάτων. Απλά πηγαίναμε για αυτό. Ήταν αγνό και πιστεύω πως ήταν μια χαρά. Αυτό είναι τέλειο, γιατί αυτοί ήμασταν. Τώρα, επιστρέψαμε στην ανάπτυξη και βλέπουμε τα πάντα με διαφορετική οπτική. Είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι και έχουμε όλη αυτή την ενέργεια των νέων ανθρώπων που έρχονται στην ανάπτυξη,  έτσι τα ανακατεύεις και έχεις έναν εντελώς νέο τρόπο στο πως κοιτάς την δημιουργία βιντεοπαιχνιδιών. Σκεφτόμουν γιατί να μην το εκμεταλλευτούμε αυτό και να φτιάξουμε κάτι διαφορετικό; Αλλά να έχουμε ακόμα αυτή την αίσθηση εξοικείωσης. Θέλω να πω, η ελπίδα, η φράση που χρησιμοποιούσα στην αρχή της ανάπτυξης ήταν αυτή: "διαφορετικά οικείο", έτσι ώστε όταν παίζεις το παιχνίδι να αισθάνεται πως παίζεις God of War. Ίσως όχι ακριβώς ένα προς ένα, αλλά αισθάνεσαι την ψυχή, το DNA του God of War, αλλά διαφορετικό. Οπτικά είναι διαφορετικό. Ο ρυθμός είναι πιο αργός, αλλά στις κρίσιμες στιγμές, το God of War αίσθημα υπήρχε σε αυτές τις εμπειρίες μάχης. Πιστεύω πως αυτό είναι πολύ δύσκολο για να γίνει, αλλά ελπίζω πως το πετύχαμε.

Το God of War κυκλοφορεί στις 20 Απριλίου αποκλειστικά για το PlayStation 4 και το αναβαθμισμένο PlayStation 4 Pro.

4 σχολιο(α)