Νούμερα που ζαλίζουν για την σειρά Witcher

Το όνειρο των Πολωνών και η τρομερή οικονομική του επιτυχία
22 Μαρτίου 2018 13:01
Νούμερα που ζαλίζουν για την σειρά Witcher

Μετά τις νέες πληροφορίες για το Cyberpunk 2077, η CD Projekt Red, στα πλαίσια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της για το οικονομικό έτος 2017 αποκάλυψε τις συνολικές πωλήσεις του διάσημου Witcher franchise και όχι μόνο. Αρχικά, τα έσοδα που απέφερε το οικονομικό έτος του 2017 ξεπέρασαν αυτά του 2016, δείχνοντας μία σταθερή ανοδική πορεία. Την μεγαλύτερη συνεισφορά φυσικά είχε το The Witcher 3: Wild Hunt. Μέχρι και το τέλος του 2017, η εταιρία αποκάλυψε πως έχει πουλήσει συνολικά 33 εκατομμύρια αντίτυπα που ανήκουν στο Witcher franchise (The Witcher, The Witcher 2: Assassins of Kings και The Witcher 3: Wild Hunt).

Ακόμη, μέσα στην παρουσίαση μαθαίνουμε και επιπλέον ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την οικονομική πορεία των παιχνιδιών. Τα πρώτα τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του Witcher 2, ο τίτλος συγκέντρωσε τέσσερις φορές περισσότερα έσοδα σε σύγκριση με το πρώτο παιχνίδι. Τον πήχη της επιτυχίας ήρθε και ανέβασε ακόμη περισσότερο το The Witcher 3 με 11 φορές περισσότερα έσοδα από τον προκάτοχό του και 15 φορές αν στην εξίσωση συμπεριλάβουμε και τα expansions.

Τέλος, μάθαμε τα ποσοστά των αντιτύπων που πούλησε το τρίτο κεφάλαιο της σειράς σε κάθε πλατφόρμα. Η PlayStation 4 έκδοση πούλησε τα περισσότερα το 2015, ενώ το 2016 και το 2017 την πρώτη θέση πήρε το PC. Η Xbox One έκδοση παρέμεινε στην τρίτη θέση όλα αυτά τα τρία χρόνια. Το βίντεο με τις λεπτομέρειες της παρουσίασης θα το βρείτε παρακάτω.