Η THQ Nordic εξαγόρασε την Koch Media και την Deep Silver

Της ανήκουν πλέον τα Saints Row, Dead Island κ.α.
14 Φεβρουαρίου 2018 15:58
Η THQ Nordic εξαγόρασε την Koch Media και την Deep Silver

Η THQ Nordic προέβη σε μια απρόβλεπτη κίνηση και όπως έκανε γνωστό με σχετικό δελτίο Τύπου, αγόρασε το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της γερμανικής publishing εταιρίας, Koch Media. Η αγορά συμπεριλαμβάνει και την θυγατρική της Koch Media, Deep Silver. Πλέον η Nordic έχει στην κατοχή της αρκετές νέες ομάδες και franchines, όπως τα Saints Row, Dead Island, Metro, Homefront και Shenmue III.

Ο CEO της THQ Nordic, Lars Wingefors, δήλωσε σχετικά με την εξαγορά:

Η Koch Media έχει μακρά ιστορία κερδοφορίας, παρά τις απώλειες από κάποιες λιγότερο επιτυχημένες κυκλοφορίες παιχνιδιών. Η THQ Nordic είναι πεπεισμένη ότι τα στούντιο ανάπτυξης της Deep Silver ως μέρος της THQ Nordic θα παραδώσουν επιτυχώς τουλάχιστον τέσσερα συνεχιζόμενα AAA projects όπως το Metro Exodus, καθώς και την επόμενη κυκλοφορία του Volition Studio, την επόμενη AAA κυκλοφορία του Dambuster Studio, μαζί με έναν αριθμό άλλων παιχνιδιών και εκδόσεων.

Ο CEO της Koch Media, Klemens Kundratitz, επίσης δήλωσε:

Πιστεύω ακράδαντα ότι η THQ Nordic είναι μια ταιριαστή στρατηγική προσαρμογή για την Koch Media. Εκτός από τη μακρά εμπειρία στην ανάπτυξη και κυκλοφορία παιχνιδιών, η THQ Nordic έχει τις δεξιότητες, την προθυμία και το κεφάλαιο για την επίτευξη ανάπτυξης στο μέλλον .

Αξίζει να σημειωθεί πως στα πλαίσια της σημερινής ανακοίνωσης μάθαμε πως η THQ Nordic εργάζεται σε 24 παιχνίδια που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, ενώ η Koch Media σε εννέα. Τόσο η Koch Media, όσο και η Deep Silver, θα συνεχίζουν να λειτουργούν ως ανεξάρτητες οντότητες.

Για την ιστορία, η Nordic Games εξαγόρασε το THQ brand το 2014, μετά την χρεοκοπία της εταιρίας το 2012. Η Nordic επισήμανε πως θα συνεχίσει με της στρατηγική επέκτασης, αγοράζοντας IPs και ομάδες.