Δέχθηκε κλήση για υπερβολική ταχύτητα και έριξε το φταίξιμο στο Grand Theft Auto

Δικαιολόγησε την πράξη του με την παράλογη δικαιολογία
12 Φεβρουαρίου 2018 15:53
Δέχθηκε κλήση για υπερβολική ταχύτητα και έριξε το φταίξιμο στο Grand Theft Auto

Έχουν υπάρξει λογιών-λογιών δικαιολογίες όταν πρόκειται για κλήσεις από την τροχαία, όμως σαν και αυτή δεν είχαμε ακούσει ξανά. Όπως διαβάζουμε στο Eurogamer, στην Αγγλία ένας 28χρονος οδηγός συνελήφθη για υπερβολική ταχύτητα και δέχθηκε κλήση από την τροχαία. Το παράδοξο είναι πως ο William Whitmore, όπως είναι το όνομα του, είπε στην αστυνομία πως το Grand Theft Auto τον "υπνώτισε" με αποτέλεσμα να πιαστεί τρέχοντας πάνω από το επιτρεπτό όριο.

Συγκεκριμένα, ο 28χρονος οδηγούσε σα μανιασμένος χωρίς να το αντιληφθεί περνώντας από πολυσύχναστη περιοχή γεμάτη κόσμο, pubs και ταξί, με την αστυνομία να εξαπολύει κανονική καταδίωξη στους δρόμους. Εν τέλει, ο Whitmore όταν αντιλήφθηκε πως δεν μπορεί να συνεχίσει, επιχείρησε να το βγει από το αμάξι και να το βάλει στα πόδια και τότε η περιπέτεια του έληξε.

H Coventry Telegraph μεταδίδει πως του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή ενός χρόνου, ενώ του αφαίρεσαν την άδεια οδήγησης για έναν χρόνο και θα πληρώσει πρόστιμο 600 λιρών. Αξίζει να αναφερθεί πως ο Whitmore, σύμφωνα με την αστυνομία δεν είχε λευκό ποινικό μητρώο και δεν είχε προκαλέσει ποτέ πριν φασαρίες, καθώς ήταν ένας ήσυχος νεαρός που εργάζοταν και έμενε με την μητέρα του. Ωστόσο, ήταν άτομο που πανικοβάλλοταν εύκολα.