Το Metroid Prime 4 αναπτύσσεται από την Bandai Namco;

Δεν έχει αναλάβει η Retro Studios το sequel
09 Φεβρουαρίου 2018 13:41
Το Metroid Prime 4 αναπτύσσεται από την Bandai Namco;

Τις τελευταίες μέρες έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου φήμες που θέλουν την Bandai Namco να έχει αναλάβει την ανάπτυξη του Metroid Prime 4. Το έμπιστο gaming μέσο του εξωτερικού, Eurogamer, έρχεται να δώσει βαρύτητα στην φημολογία και τονίζει πως πολλές διαφορετικές πηγές έχουν επιβεβαιώσει πως αυτή είναι πράγματι η ομάδα ανάπτυξης του τίτλου. Συγκεκριμένα, το βασικό στούντιο είναι η Bandai Namco Studios Singapore που συνεργάζεται στενά με τη Nintendo. Για την ιστορία η ομάδα πλαισιώνεται από διάφορα πρώην μέλη της LucasArts Singapore, οι οποίοι προηγουμένως ετοίμαζαν το φιλόδοξο Star Wars 1313 που τελικά ακυρώθηκε.

Το Metroid Prime 4 ανακοινώθηκε για πρώτη φορά με ένα σύντομο βίντεο που έδειχνε το λογότυπό του, στα πλαίσια της παρουσίασης της Nintendo για την E3 2017. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι αντιπρόσωποι της Nintendo αρνήθηκαν να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την ομάδα ανάπτυξης, διευκρινίζοντας μόνο πως η Retro Studios που ευθύνεται για την αρχική Prime τριλογία εργάζεται σε κάποιο διαφορετικό project.

Αξίζει να σημειωθεί πως το άρθρο του Eurogamer επισημαίνει πως η ανάπτυξη του παιχνιδιού βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο και είναι αμφίβολο αν ο τίτλος θα κυκλοφορήσει φέτος. Ενδεχομένως αυτό να αφήνει χώρο για ένα port του Metroid Prime Trilogy στο Nintendo Switch;

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Bandai Namco συνεργάζεται με τη Nintendo, αφού στην εποχή του Wii U είχε βοηθήσει με μερικά από τα μεγαλύτερα franchises του ιαπωνικού κολοσσού. Συγκεκριμένα, είχε αναπτύξει το Super Smash Bros. για τα 3DS και Wii U, καθώς και το Pokkén Tournament.