PS4 Pro: Το software update 5.50 φέρνει επιτέλους ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό

Το οποίο ζητούσαν εδώ και καιρό οι κάτοχοι της κονσόλας
05 Φεβρουαρίου 2018 18:24
PS4 Pro: Το software update 5.50 φέρνει επιτέλους ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό

Η Sony ξεκίνησε τη διάθεση του System Software Update 5.50 για τους κατόχους PS4 και PS4 Pro που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την beta. Σταδιακά, λοιπόν, οι πρώτες πληροφορίες για τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει στις κονσόλες η ενημέρωση άρχισαν να έρχονται στην επιφάνεια.

Ίσως το σημαντικότερο νέο χαρακτηριστικό που αφορά του κατόχους PS4 Pro που έχουν 1080p τηλεοράσεις είναι το Supersampling Mode. Ενεργοποιώντας το, όλα τα παιχνίδια που κάνουν render σε αναλύσει μεγαλύτερες από 1080p θα “συμπιέζουν” την εικόνα για την μικρότερης ανάλυσης οθόνη, ανεξάρτητα αν οι developers είχαν προγραμματίσει ήδη το χαρακτηριστικό στο παιχνίδι ή όχι. Πρόκειται για μια πολύ αποδοτική μορφή anti-aliasing που βοηθάει πολύ το οπτικό σύνολο.

Στο παρελθόν, υπήρχαν παιχνίδια που δεν προσέφεραν Supersampling στο σύστημα της Sony και παρόλο που υποστήριζαν 4K αναλύσεις στο PS4 Pro, οι κάτοχοι απλών 1080p τηλεοράσεων δεν έβλεπαν το όφελος. Αξιοσημείωτα παραδείγματα παιχνιδιών είναι τα Call of Duty Black Ops III, The Last Guardian και Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Πλέον και οι χρήστες με 1080p τηλεοράσεις θα μπορούν να έχουν ένα ποιοτικότερο οπτικό αποτέλεσμα, ανεξαρτήτως αν το παιχνίδι υποστηρίζει από μόνο του το supersampling ή όχι, όπως συμβαίνει εδώ και καιρό και στην ανταγωνιστική κονσόλα της Microsoft, το Xbox One X.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό δεν είναι το μόνο νέο χαρακτηριστικό του System Software Update 5.50. Καθώς η ημερομηνία κυκλοφορία της ενημέρωσης πλησιάζει αναμένεται να αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες από την ίδια τη Sony.

Tags: