Στη φυλακή 120 cheaters του PUBG

Συνελήφθησαν οι δημιουργοί cheating εργαλείων
17 Ιανουαρίου 2018 11:37
Στη φυλακή 120 cheaters του PUBG

Η υπερδύναμη στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών, Tencent, η οποία εστιάζει τις προσπάθειες της στην αγορά της Κίνας, έχει επενδύσει στην Bluehole και το PlayerUnknown's Battlegrounds και ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια ειδική κινέζικη έκδοση του τίτλου. Παρόλο που η εν λόγω έκδοση δεν έχει δει ακόμα τα φώτα της δημοσιότητας, η εταιρία προσπαθεί ήδη να λύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το PUBG με την έξαρση του cheating, κυρίως στις ασιατικές χώρες. Τουλάχιστον σύμφωνα με τα δεδομένα του Steam Spy περίπου οι μισοί παίκτες του παιχνιδιού προέρχονται από την Κίνα και εκεί είναι που έχει ανθίσει και το cheating.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αναλυτικό ρεπορτάζ του Bloomberg, η Tencent βοήθησε την Κινέζικη αστυνομία να ξετρυπώσει ένα κρυφό κύκλωμα δημιουργίας και πώλησης cheating λογισμικού. Οι αρχές αντιμετώπισαν τουλάχιστον 30 υποθέσεις και συνέλαβαν 120 άτομα που είναι ύποπτα για την δημιουργία και τον σχεδιασμό προγραμμάτων που προσφέρουν άδικα πλεονεκτήματα, όπως X-Ray όραση που επιτρέπει σε έναν παίκτη να βλέπει τους υπόλοιπους μέσα από τοίχους και auto-targeting αλγορίθμους που στοχεύουν με μαθηματική ακρίβεια τους εχθρούς, βοηθώντας τον παίκτη με το ειδικό αυτό λογισμικό. Άτομα αντίστοιχων υποθέσεων του παρελθόντος είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση.

Το cheating είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το PUBG σήμερα και η αντιμετώπισή του είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η ομάδα ανάπτυξης συνεργάζεται με την Tencent.

Tags: