“Σοκαρισμένος” ο David Cage για τις σφοδρές κατηγορίες προς την Quantic Dream  

Πονοκέφαλος για το γαλλικό στούνιο

“Σοκαρισμένος” ο David Cage για τις σφοδρές κατηγορίες προς την Quantic Dream

Τρία διαφορετικά μέσα του γαλλικού Τύπου, δημοσιεύσαν ρεπορτάζ με σοβαρές κατηγορίες για την 'ανθυγιεινή' κουλτούρα που επικρατεί στην Quantic Dream, το στούντιο που είναι υπεύθυνο για τα Heavy Rain, Beyond: Two Souls και το επερχόμενο Detroit: Become Human.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει το Eurogamer, οι δύο επικεφαλείς της ομάδας, David Cage και Guillaume de Fondaumière, κατηγορούνται για ακατάλληλη συμπεριφορά, υπερκόπωση του προσωπικού και συναίνεση ή τουλάχιστον παράβλεψη μιας χαμηλού επιπέδου κουλτούρας που εμπλέκει σεξιστικά και ρατσιστικά σχόλια. Τόσο ο Cage, όσο και ο Fondaumière, αρνούνται τα πάντα και δηλώνουν ”έκπληκτοι” και “σοκαρισμένοι” από τις δίχως λογική κατηγορίες, όπως μεταφέρει το Le Monde. Μια από τις βάσεις των κατηγοριών είναι μια συλλογή από 600 ακατάλληλες και σεξιστικού περιεχομένου εικόνες στις οποίες είχαν προσαρμοστεί, μέσω Photoshop, πρόσωπα από τους υπάλληλούς και την ηγεσία της ομάδας. Το δημοσίευμα του Canard PC συμπεριλαμβάνει ορισμένες από αυτές.

Οι κατηγορίες αναφέρουν πως οι ακατάλληλες εικόνες έκαναν το γύρο της εταιρίας μέσα από ομαδικά e-mails, με τον Cage και τον Fondaumière να ανήκουν στους παραλήπτες. Μέχρι τις αρχές του 2017 δεν προέβησαν σε κάποια ενέργεια, μέχρι που ο IT manager του στούντιο έπεσε θύμα ενός ακατάλληλου Photoshop και τότε βρέθηκε ολόκληρη η συλλογή με τις εικόνες. Ο Cage και ο Fondaumière τονίζουν ότι δεν είχαν δει τις χειρότερες εικόνες προηγουμένως, μόνο εκείνες που “ήταν αστείες ή λίγο-πολύ διασκεδαστικές”.

Αυτές οι αμφιλεγόμενες εικόνες έδωσαν το ένευσμα για μια βαθύτερη ματιά στην εσωτερική κατάσταση στην Quantic Dream. Πρόκειται για ένα στούντιο 180 ατόμων, το 83% των οποίων είναι άντρες και όπου οι κατηγορίες θέλουν να υπάρχει μια εικόνα ανδρικών γενετικών οργάνων στον τοίχο.

Όσον αφορά τον Cage, οι αναφορές τον παρουσιάζουν ως μια πολύ δύσκολη φιγούρα στο χώρο εργασίας. Ειρωνικά έχει το παρατσούκλι "Papa", "God" και "Sun King" για την αυταρχική του προσέγγιση, τις απαιτητικές ώρες και την αδυναμία του να ακούσει άλλους. Ο Cage κατηγορείται επίσης για έλλειψη προσοχής απέναντι στις γυναίκες συνάδελφους του, στις οποίες κάνει επίμονα βρώμικα αστεία και αισχρά σχόλια παρουσίας της συζύγου του και ακατάλληλα σχόλια για τους ηθοποιούς στα παιχνίδια του.

"Ο David Cage έχει μια πολύ συγκεκριμένη άποψη για το πώς διαχειρίζεται το στούντιό του, το οποίο με τα λόγια του βλέπει ως ιδιωτικό ή ημι-ιδιωτικό χώρο", δήλωσε ένας πρώην υπάλληλος. “Αισθάνεται ότι έχει το δικαίωμα να πει ό, τι θέλει, είναι η θέση του”.

Άλλοι δηλώνουν πως έχουν υπάρξει μάρτυρες ομοφυλοφιλικών ή ρατσιστικών αστείων. Ένα περιστατικό αφορούσε μια διάρρηξη που καταγράφτηκε από τις κάμερες ασφαλείας. Αφού το παρακολούθησε, ο Cage κατηγορείται πως ρώτησε έναν υπάλληλο τυνησιακής καταγωγής: "Αυτός είναι ο ξαδέλφος σου;"

Ο Cage δήλωσε ότι οι ισχυρισμοί είναι "γελοίοι, παράλογοι και αλλόκοτοι".

Συγκεκριμένα, τόνισε:

Θέλετε να μιλήσετε για ομοφοβία; Συνεργάζομαι με την Ellen Page που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των LGBT. Θέλετε να μιλήσετε για ρατσισμό; Δουλεύω με τον Jesse Williams, ο οποίος αγωνίζεται για τα πολιτικά δικαιώματα στις ΗΠΑ... Να με κρίνετε από τη δουλειά μου.

Ο συνιδρυτής του στούντιο, Guillaume de Fondaumière, κατηγορήθηκε επίσης από πρώην υπαλλήλους για αδρανή συμπεριφορά, ενώ φαίνεται πως την ‘έπεφτε' στο προσωπικό στα πάρτυ. "Θα είμαι εξαιρετικά σαφής: τα δημοσιεύματα είναι απολύτως ψευδή", δήλωσε ο Fondaumière. "Τίποτα από αυτά δεν συνέβη σε οποιοδήποτε βράδυ."

Παρακάτω θα βρείτε την επίσημη απάντηση που ανάρτησε η Quantic Dream στο Twitter και την οποία μοιράστηκε και στα αγγλικά ο Guillaume de Fondaumière.

Το Detroit: Become Human αναμένεται να κυκλοφορήσει σε μερικούς μήνες αποκλειστικά για το PlayStation 4. Το παιχνίδι πρόσφατα είχε βρεθεί ξανά στο παρασκήνιο όταν αγωνιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ανηλίκων εναντιώθηκαν στις σκηνές που δείχνει το Paris Game Week 2017 trailer του. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το περιστατικό πατώντας εδώ.

Ροη ειδησεων