Οι δημιουργοί του Star Citizen απαντούν στην μήνυση της Crytek

Φουντώνει η νομική αντιπαράθεση
09 Ιανουαρίου 2018 11:48
Οι δημιουργοί του Star Citizen απαντούν στην μήνυση της Crytek

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, τον προηγούμενο μήνα η Crytek προέβη σε αγωγή ενάντια της Cloud Imperium Games. Η εταιρία ισχυρίζεται πως η ομάδα ανάπτυξης του Star Citizen προσπάθησε να υποτιμήσει την αξία της CryEnigne και την χρησιμοποίησε δίχως άδεια για το single-player κομμάτι του παιχνιδιού, Squadron 42.

Σε έγγραφο που χρησιμεύει ως υποστήριξη για πρόταση απόρριψης, η Cloud Imperium Games τονίζει πως δεν θα έπρεπε ποτέ να γίνει αυτή η αγωγή, καθώς θυσιάζει τη νομική επάρκεια για να πάρει το θέμα διαστάσεις και να κερδίσει δημοσιότητα.

Η πλειοψηφία των ισχυρισμών της Crytek έχουν να κάνουν με το game license agreement (GLA) που επέτρεψε στην εταιρεία να χρησιμοποιεί την CryEngine στο Star Citizen με χαμηλότερη τιμή από τη βασική που ισχύει για την υπόλοιπη αγορά. Παρόλα αυτά, δεν φαίνεται ότι η συμφωνία υποστηρίζει όλα όσα λέει η Crytek.

Η Cloud Imperium είναι αυτή που σύνταξε το GLA και το συμφωνητικό δεν φαίνεται να υποστηρίζει αρκετά την Crytek. Για παράδειγμα, η Crytek ισχυρίζεται ότι η CIG χρησιμοποίησε την CryEngine σε δύο παιχνίδια, αλλά το GLA αντιμετωπίζει το Squadron 42 ως μέρος του Star Citizen. Παράλληλα, δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι που να υποδηλώνει ότι η CIG έπρεπε να χρησιμοποιήσει αναγκαστικά CryEngine. Αντθιθέτως, στο στούντιο είχε το δικαιώμα να την χρησιμοποιήσει, αλλά δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός που να εμποδίζει την αλλαγή μηχανής.

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς ότι η ομάδα δεν έχει προωθήσει αρκετά την Crytek και την CryEngine στο παιχνίδι, η CIG ισχυρίζεται ότι πλέον δεν χρησιμοποιεί καν το λογισμικό της Crytek, οπότε δεν χρειάζεται να εμφανίζονται τα εμπορικά της σήματα.

Η υπόθεση φαίνεται πως έχει αρκετό μέλλον, οπότε μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για τις νεότερες εξελίξεις.