Η PlatinumGames ετοιμάζει νέο IP 

Το οποίο θα κάνει publish μόνη της

Η PlatinumGames ετοιμάζει νέο IP

Η ιαπωνική PlatinumGames είναι μια ομάδα ανάπτυξης που με τα γρήγορα παιχνίδια δράσης της και το ιδιαίτερο στυλ της έχει αποκτήσει φανατικούς ακόλουθους. Μετά από την ακύρωση του Scalebound από την Microsoft που αντισταθμίστηκε από την μεγάλη επιτυχία του NieR: Automata, η ομάδα φαίνεται πως θέλει να αλλάξει ελαφρώς τον τρόπο που δουλεύει και αντί για συνεργασίες με μεγάλους publishers, θα αναπτύξει και τουλάχιστον ένα νέο IP ως ανεξάρτητο στούντιο.

Συγκεκριμένα, ο head of development και producer, Atsushi Inaba, επισήμανε στο GameInformer:

Ένα από τα πράγματα στα οποία επικεντρώνεται η Platinum είναι ότι εξετάζουμε τη δημιουργία ενός δικού μας IP, δημιουργώντας το δικό μας παιχνίδι. Μέχρι τώρα, προφανώς έχουμε δουλέψει σε πρωτότυπα IP για μια μεγάλη ποικιλία εκδοτών. Έχουμε επίσης εργαστεί σε άλλα Hollywood IP για άλλους εκδότες επίσης. Όμως, όλο και περισσότερο ενδιαφερόμαστε για την ιδέα του self-publishing και για να δημιουργήσουμε έναν δικό μας τίτλο.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους έχουμε ανοίξει αρκετά την εταιρεία στο σημείο που "Οποιοδήποτε μπορεί να προτείνει ένα παιχνίδι", και έτσι το τελευταίο έτος έχουμε πάρει περίπου 70 έγγραφα σχεδιασμού από διαφορετικούς ανθρώπους. Και αν μετρήσεις τις άλλες τυχαίες ιδέες, τις ‘γρατζουνιές’ σε κάποιο χαρτί, οι προτάσεις είναι πολλές, πολλές περισσότερες. Έτσι, αυτός ο χρόνος ήταν για εμάς ο διαχωρισμός ουσιαστικά των πραγμάτων στα οποία θέλαμε να επικεντρωθούμε και να μην επικεντρωθούμε. Δουλέψαμε μέχρι το σημείο όπου τώρα έχουμε δύο μόλις σχέδια στα οποία είμαστε πραγματικά επικεντρωμένοι.

Όσον αφορά το μέγεθος της ομάδας και το budget για το νέο IP, πρόσθεσε:

Δεν μπορούμε να φτιάξουμε ένα AAA παιχνίδι αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων, επειδή δεν έχουμε τόσα χρήματα ως ανεξάρτητος developer. Ωστόσο, δεν σχεδιάζουμε να ακολουθήσουμε μια indie πορεία με λίγα άτομα σε μια ομάδα που κάνει ένα μικρό παιχνίδι, οπότε θα είμαστε κάπου στη μέση, έχοντας περίπου 20 άτομα στο προσωπικό που δουλεύει το παιχνίδι. Εξακολουθεί να είναι ένα υγιές μέγεθος.

Για την ώρα δεν γνωρίζουμε πολλές πληροφορίες για το νέο IP της PlatinumGames, ωστόσο ο Inaba έκανε γνωστό πως μπορούμε να περιμένουμε την ‘τρελή σκληροπυρηνική δράση’ που μας έχει συνηθίσει η ομάδα. Το στούντιο εννοείται πως θα συνεχίσει να δουλεύει με μεγάλους publishers και ήδη αυτή τη στιγμή εργάζεται εντατικά στο Bayonetta 3 που θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο Nintendo Switch.

5 comment(s)

End of content

No more pages to load