“Το Nintendo Switch θα κυριαρχήσει στην αγορά με την κυκλοφορία του Pokemon”

Αυτό προβλέπει ο αναλυτής του NPD
26 Νοεμβρίου 2017 18:14
“Το Nintendo Switch θα κυριαρχήσει στην αγορά με την κυκλοφορία του Pokemon”

Από την στιγμή που έκανε το ντεμπούτο του τον Μάρτιο του 2017, το Nintendo Switch έχει καταφέρει να διαψεύσει τους αμφισβητίες του και να ξεπεράσει κατά πολύ τις αρχικές, συντηρητικές προβλέψεις για την πορεία του. Ο αναλυτής της βιομηχανίας, Mat Piscatella, ο οποίος εργάζεται για το NPD Group που καταγράφει τις πωλήσεις των παιχνιδιών στην Αμερική, προβλέπει πως αν το Pokemon κυκλοφορήσει το 2018, η κονσόλα του ιαπωνικού κολοσσού θα κυριαρχήσει στην αγορά καταλαμβάνοντας μερίδιο που θα ξεπερνά το 40%.

Ακολουθεί η συζήτησή του με διάφορα μέλη του γνωστού gaming forum, Resetera. Οι φράσεις με τα έντονα γράμματα είναι οι ερωτήσεις που απαντούσε.

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι δεν έχει καμία σχέση με τη ζήτηση που είχε το Wii στις αρχές του (τίποτα δεν θα έχει ποτέ…)

Το Switch είναι σε ρυθμό που αν συνεχιστεί θα υπερβεί το Wii κατά 20% + όσον αφορά τους πρώτους 10 μήνες πωλήσεων. Το θέμα όμως είναι ότι το Switch, από δημογραφική βάση και χρήση, δεν έχει καμία σχέση με το Wii. Είναι ίσως η πιο core κονσόλα παιχνιδιών σε σύγκριση με ό, τι έκανε η Nintendo μετά το GameCube. Και επειδή είναι υβριδικό, η ιδιοκτησία πολλών κονσολών ανά νοικοκυριό θα μπορούσε να είναι αξιοσημείωτη, καθιστώντας το δυναμικό του μεγαλύτερο από του Wii.

Pokemon + Switch τον επόμενο χρόνο = Νούμερα αντίστοιχα με του Wii.

Ναι, αν το Pokemon έρθει το επόμενο έτος, μπορώ εύκολα να δω το Switch να ξεπερνά το Wii και να παίρνει 40+ μερίδιο της αγοράς hardware το επόμενο έτος. Αλλά εξαρτάται από το εάν το Pokemon είναι προγραμματισμένο για το επόμενο έτος ή όχι.

Για να είμαστε δίκαιοι δεν είναι καλή σύγκριση λόγω των ακραίων ελλείψεων από stock που αντιμετώπιζε το Wii για ένα χρόνο.

Οι πωλήσεις του πρώτου έτους είναι σχεδόν πάντοτε περιορισμένες από θέμα stock. Δεν γνωρίζουμε τι θα μπορούσε να έχει πουλήσει το Wii ή το Switch κατά την περίοδο του launch, επειδή και τα δύο είχαν περιορισμούς. Αλλά οι πωλήσεις είναι πωλήσεις και τα στατιστικά στοιχεία είναι στατιστικά στοιχεία.