Αποστομωτική δήλωση από τη CD Projekt: “Αφήνουμε την απληστία για τους άλλους”

Βάζει τέλος στις ανησυχίες της κοινότητας
20 Νοεμβρίου 2017 10:04
Αποστομωτική δήλωση από τη CD Projekt: “Αφήνουμε την απληστία για τους άλλους”

Πρόσφατα σας ενημερώσαμε για τις δηλώσεις του CEO της CD Projekt, Adam Kicinski, σε μια πολωνική επενδυτική ιστοσελίδα. Στα πλαίσια της εν λόγω συνέντευξης, το υψηλόβαθμο στέλεχος της πολωνικής ομάδας έκανε γνωστό πως το επερχόμενο CyberPunk 2077 θα έχει online στοιχεία, ενώ αναγνώρισε την αξία των ‘Games as a Service’.

Όπως και στα σχόλια της είδησης του Unboxholics.com, έτσι και στο Twitter και σε άλλα μεγάλα gaming forums του εξωτερικού υπήρχαν αντιδράσεις από τη κοινότητα που φοβήθηκε μια αλλαγή πλεύσης από το αγαπημένο στούντιο.

Οι προβληματισμοί των gamers δεν πέρασαν απαρατήρητοι από τους Πολωνούς και μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, η CD Projekt Red έδωσε την εξής καθησυχαστική απάντηση:

Μην ανησυχείτε. Όταν σκέφτεστε το CyberPunk 2077, μην σκέφτεστε κάτι λιγότερο από το The Witcher 3 -τεράστιο single player, open world, story-driven RPG. Δεν υπάρχει καμία κρυμμένη παγίδα. Παίρνεις αυτό για το οποίο πληρώνεις- χωρίς μαλ@$#ες, απλό ειλικρινές gaming σαν το Wild Hunt. Αφήνουμε την απληστία για τους άλλους.

Τα τελευταία χρόνια η CD Projekt Red έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο αγαπητά στούντιο της gaming βιομηχανίας χάρις τα αριστουργηματικά παιχνίδια της και τις τίμιες επιχειρηματικές της πρακτικές που σέβονται τον παίκτη. Πέρα από τα δωρεάν DLCs του The Witcher 3 και τα γεμάτα περιεχόμενο expansions του, η εταιρία μεταξύ άλλων συνεισφέρει στη διανομή τίτλων για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές χωρίς DRM με το GOG.

Μετά την αναταραχή που προκλήθηκε από την ενσωμάτωση των loot boxes και των microtransactions στο Star Wars: Battlefront ΙΙ, η αντίδραση της κοινότητας στις δηλώσεις του Kicinski είναι κατανοητή και ενδεχομένως γι’ αυτό και η CD Projekt ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει.  Το tweet της ακολουθεί παρακάτω.