Το CyberPunk 2077 θα έχει online στοιχεία

Η CD Projekt αναγνωρίζει την αξία των ‘Games as a Service’
18 Νοεμβρίου 2017 16:33
Το CyberPunk 2077 θα έχει online στοιχεία

Σε συνέντευξη του σε μια πολωνική επενδυτική ιστιοσελίδα, ο CEO της CD Projekt, Adam Kicinski, μίλησε για το Cyberpunk 2077, το μέλλον της σειράς Witcher, το Gwent και διάφορα ακόμη θέματα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δηλώσεις του για το online και το multiplayer, με το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας να αναγνωρίζει την αξία των ‘Games as a Service’.

Ακολουθούν μερικά σχετικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Kicinski.

Θέλουμε να πειραματιστούμε σε νέα πεδία που δεν έχουν εξερευνηθεί ακόμη με το Witcher. Δεν μπορώ να πω πολλά για το Cyberpunk, αν και οι φιλοδοξίες μας είναι πολύ υψηλές, διότι αυτό είναι το στυλ της δουλειάς μας. Θέλουμε να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά και μιας και έχουμε μια επιχειρηματική κουβέντα, μας ενδιαφέρει το Cyberpunk να είναι ακόμη πιο σημαντικό από εμπορική άποψη.

Το online είναι απαραίτητο ή προτείνεται ιδιαίτερα, αν θέλετε να επιτύχετε μακροπρόθεσμη επιτυχία. Σε κάποιο φάση, αναφέραμε ότι θα υπάρξει ένα συγκεκριμένο online στοιχείο σχετικό με το Cyberpunk.

Το multiplayer είναι στρατηγικής σημασίας, το να παίζεις online έχει στρατηγική σημασία, γιατί θέλουμε να έχουμε εμπορική επιτυχία για παιχνίδια τύπου υπηρεσιών, παιχνίδια που παράγουν σταθερό εισόδημα, περίοδο με περίοδο, τα οποία χτίζονται. Φυσικά, κάθε παιχνίδι τελειώνει μετά από αρκετά χρόνια, μερικά παιχνίδια τύπου υπηρεσιών λειτουργούν ακόμα και μετά από 10 χρόνια, αλλά πέρα από την κύρια πηγή εισοδήματός μας, που σημαίνει τα μεγάλα ονόματα, δημιουργεί μια σταθερή πηγή εισοδήματος. Στο μέλλον, μπορούμε να φανταστούμε πολλές συνδέσεις μεταξύ μεγάλων παιχνιδιών και παιχνιδιών τύπου υπηρεσιών. Πρέπει να το αναγνωρίσουμε, είναι προφανές.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα ‘Games as a Service’ τις περισσότερες φορές παρέχουν σταθερό εισόδημα στις εταιρίες, μέσω της ενσωμάτωσης microtransactions. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να δούμε αν η CD Projekt σκέφτεται πιθανώς να ενσωματώσει κάτι τέτοιο στα επερχόμενα projects της.

Για την ώρα δεν γνωρίζουμε πότε και για ποιες πλατφόρμες θα κυκλοφορήσει το  CyberPunk 2077.