Στην αντεπίθεση ο O'Donnell για τις μετοχές του

Το δικαστήριο αποφάσισε την επιστροφή τους
20 Αυγούστου 2014 17:35
Στην αντεπίθεση ο O'Donnell για τις μετοχές του

Πρόκειται για ένα άκρως ειρωνικό σκηνικό αυτό που εκτυλίσσεται μεταξύ Marty O'Donnell και Bungie, με τις τελευταίες εξελίξεις να αναφέρουν πως το δικαστήριο δικαιώνει τον συνθέτη του Halo. Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από μια ακροαματική διαδικασία που έγινε τη περασμένη εβδομάδα, εγκρίθηκε το αίτημα του O'Donnell για την έκδοση προκαταρκτικής διαταγής ώστε να επιστραφούν οι μετοχές που του αντιστοιχούν. H απόφαση του δικαστηρίου έρχεται σε αντίθεση με την συμφωνία μεταξύ Bungie και O'Donnell, η οποία προβλέπει πως εφόσον ο πρώτος παραιτηθεί οικειοθελώς από την εταιρία θα πρέπει να παραδώσει τις μετοχές του, κάτι που όπως ισχυρίζεται ο συνθέτης δεν συνέβη. Η Bungie αντιτίθεται, αναφέροντας ότι σε περίπτωση επιστροφής των μετοχών, η παρουσία του O'Donnell θα είναι ενοχλητική και ανεπιθύμητη στις συναντήσεις του συμβουλίου καθώς και στην ίδια την εταιρία.

Προηγουμένως, το αμερικανικό δικαστήριο αποφάσισε τον περασμένο μήνα την αποζημίωση του λατρεμένου συνθέτη των Halo και Destiny. Ο Marty O'Donnell εργαζόταν στη Bungie επί 14 χρόνια και παρά την ανακοίνωση της εταιρίας για τη "φιλική" λύση της συνεργασίας τους, ο ίδιος ισχυρίζεται πως ακόμη δεν του έχει δοθεί εξήγηση για την απόλυση του. 

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Phil Spencer, επικεφαλής του Xbox, συναντήθηκε σε φιλικό κλίμα με τον O'Donnell, όπως ανάρτησε στο Twitter. Πιθανώς αυτό να είναι μια ένδειξη για το ποια θα είναι η επόμενη στάση στη καριέρα του. 

Tags: