Xbox One X: Μεγάλες διαφορές και στις απλές 1080p τηλεοράσεις

Δείτε τα πρώτα συγκριτικά
03 Νοεμβρίου 2017 18:53
Xbox One X: Μεγάλες διαφορές και στις απλές 1080p τηλεοράσεις

Δείτε τα πρώτα συγκριτικά

Η αντίστροφη μέτρηση για την κυκλοφορία  του Xbox One X έχει ξεκινήσει. Η νέα κονσόλα της Microsoft καταφθάνει στις 7 Νοεμβρίου και υπόσχεται σημαντικά βελτιωμένες επιδόσεις, όντας το πιο δυνατό σύστημα της αγοράς με 40% περισσότερη επεξεργαστική ισχύ, GPU των 6TFLOPS, 12GDDR5 μνήμης και 4K Ultra HD Blu-ray.

Ήδη τα πρώτα συγκριτικά έχουν αρχίσει να δημοσιεύονται και έτσι έχουμε μια καλύτερη προοπτική για της δυνατότητες του X. Ένα από τα αξιοσημείωτα χαρακτηρίστηκα της κονσόλας είναι πως όλα τα παιχνίδια θα υποστηρίζουν downsampling. Σε αντίθεση με το PS4 Pro που η υποστήριξη αφήνεται στα χέρια του developer και έτσι έχουν υπάρξει πολλά παιχνίδια όπου απουσιάζει, το Xbox One X κάνει αναγκαστικό το downsampling  για τα πάντα όταν αναπαράγει περιεχόμενο υψηλότερης ευκρίνειας σε οθόνη με μικρότερες ανάλυσης. Έτσι, οι κάτοχοι της αναβαθμισμένης κονσόλας δεν χρειάζεται να διαθέτουν 4K ανάλυση για να δουν τα οφέλη στον τεχνικό τομέα, ο οποίος σε πολλά παιχνίδια δεν έρχεται μόνο με βελτιωμένη ανάλυση αλλά και με καλύτερης ποιότητας textures και assets.

Παρακάτω ακολουθούν μερικές συγκριτικές εικόνες, τις οποίες δημοσίευσε Xboxygen.com για να δείτε και μόνοι σας τις διαφορές. Στα αριστερά μπορείτε να δείτε μερικά παιχνίδια να τρέχουν στο αρχικό Xbox One, ενώ στα αριστερά οι ίδιοι τίτλοι τρέχουν στο Xbox One X. Και στις δύο περιπτώσεις τα συστήματα είναι συνδεδεμένα σε 1080p οθόνη, οπότε τα συγκριτικά αντιπροσωπεύουν κυρίως την εμπειρία που θα εκλάβετε αν δεν έχετε 4K τηλεόραση, αλλά ένα πιο συνηθισμένο Full HD πάνελ.

Αν έχετε την δυνατότητα, για καλύτερα αποτελέσματα, δείτε τα διαδραστικά συγκρητικά από τον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή.

Assassin’s Creed Origins

Gears of War 4

Killer Instnct

Halo 5: Guardians

Tags: