Η EA σχολιάζει το κλείσιμο της Visceral Games

Δηλώσεις από τον CEO της εταιρίας
01 Νοεμβρίου 2017 14:38
Η EA σχολιάζει το κλείσιμο της Visceral Games

Στα πλαίσια τις τριμηνιαίας της τηλεδιάσκεψης για τους επενδυτές και τους αναλυτές, ο Chief Executive Officer της Electronic Arts, Andrew Wilson, σχολίασε το κλείσιμο της Visceral Games, τους δημιουργούς της αγαπημένης σειράς Dead Space.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πως το κλείσιμο ενός στούντιο είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση που η εταιρία παίρνει πολύ σοβαρά. Επίσης είναι μια απόφαση που χρειάστηκε πολύ καιρό πριν τελικά ‘κλειδώσει’. Δοκιμάζοντας το παιχνίδι με πραγματικούς παίκτες και μελετώντας την εξέλιξη της αγοράς, η EA αποφάσισε πως για να παραδώσει μια εμπειρία στην οποία οι παίκτες θα ήθελαν να επιστρέψουν για αρκετό καιρό, η βασική σχεδίαση του τίτλου έπρεπε να αλλάξει.

Ο Wilson αρνήθηκε πως η αλλαγή έγινε επειδή το παιχνίδι ήταν single-player και έπρεπε κατ’ ανάγκη να ενσωματώσει live υπηρεσίες και multiplayer. Το πρόβλημα της EA ήταν πως ήθελε να φτάσει "στο σημείο που η συνολική gameplay εμπειρία ήταν σωστή για τους παίκτες”.

Η EA εξακολουθεί να “πιστεύει παθιασμένα” στο Star Wars IP και είναι “χαρούμενη” με μερικά από τα assets και το περιεχόμενο που δημιουργήθηκε από την Visceral για το ακυρωθέν παιχνίδι της. Η αμερικανική εταιρία ψάχνει τρόπους για τα “αξιοποιήσει καλύτερα σε συνάρτηση με τις απαιτήσεις των παικτών στο μέλλον”.