Το Switch σαρώνει με 7 εκατομμύρια πωλήσεις σε λιγότερο από ένα χρόνο

Εξαιρετικά τα οικονομικά αποτελέσματα της Nintendo
31 Οκτωβρίου 2017 14:43
Το Switch σαρώνει με 7 εκατομμύρια πωλήσεις σε λιγότερο από ένα χρόνο

Η Nintendo ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, το οποίο ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου του 2017 και όλα τα νούμερα ήταν σημαντικά αυξημένα σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Παράλληλα, ο ιαπωνικός κολοσσός αποκάλυψε πως οι πωλήσεις του Nintendo Switch μέχρι τον Σεπτέμβριο έχουν φτάσει τα 7.63 εκατομμύρια. Πρόκειται για τον αριθμό των συστημάτων που έχουν φτάσει στα ράφια των καταστημάτων. Το νούμερο είναι εντυπωσιακό αν αναλογιστούμε πως η κονσόλα κυκλοφόρησε μόλις τον Μάρτιο και είχε προβλήματα διαθεσιμότητας σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Μαζί με τα οικονομικά της αποτελέσματα, η εταιρία δημοσίευσε και τις προβλέψεις για το επόμενο οικονομικό έτος. Πιο συγκεκριμένα, η Nintendo εκτιμά πως το Switch θα πουλήσει 14 εκατομμύρια από τον Απρίλιο του 2017 μέχρι τον Μάρτιο του 2018, ενώ στο ίδιο διάστημα προβλέπεται να πουλήσει 600,000 3DS συστήματα. Πρόκειται για σημαντικά ανεβασμένο νούμερα σε σύγκριση με τις συντηρητικές αρχικές προβλέψεις της εταιρίας.

Όπως όλα δείχνουν, πολύ σύντομα το Nintendo Switch θα ξεπεράσει τον προκάτοχό του, το Wii U, το οποίο κατάφερε συνολικές πωλήσεις που ανέρχονται μόλις στα 13 εκατομμύρια.