GTA V: Η Rockstar εξηγεί γιατί δεν υπήρξαν single-player DLCs

Παραμένει ωστόσο αφοσιωμένη στα single-player παιχνίδια
24 Οκτωβρίου 2017 08:22
GTA V: Η Rockstar εξηγεί γιατί δεν υπήρξαν single-player DLCs

Η Rockstar Games έρχεται να επιβεβαιώσει κάτι που πλέον θεωρούνταν σχεδόν δεδομένο. Το Grand Theft Auto V, το οποίο κυκλοφόρησε αρχικά το 2013, δεν θα λάβει κάποιο single-player πακέτο επέκτασης. Παρόλο που το Red Dead Redemption και οι προηγούμενοι τίτλοι της σειράς είχαν ιδιαίτερα πετυχημένα single-player expansions, το GTA V έλαβε μόνο νέο περιεχόμενο για το GTA Online, το οποίο συνεχίζει να γεμίζει τα ταμία της Take-Two με εκατομμύρια κάθε μήνα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Game Informer, ο director of design της Rockstar, Imran Sarwar, τόνισε πως η εταιρία έκρινε ότι τα single-player expansions για το παιχνίδι δεν ήταν ούτε απαραίτητα, ούτε δυνατόν να δημιουργηθούν.

Ο Sarwar δήλωσε χαρακτηριστικά:

Όχι, δεν ήταν μια συνειδητή απόφαση, είναι απλά αυτό που συνέβη εν τέλει.

Θα μας άρεσε να δημιουργήσουμε περισσότερα single-player add-ons για τα παιχνίδια μας στο μέλλον. Ως εταιρεία αγαπάμε το single-player περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και πιστεύουμε σε αυτό απολύτως – όσον αφορά την αφήγηση και την αίσθηση της απορρόφησης σε έναν κόσμο, τα multiplayer παιχνίδια δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα παιχνίδια ενός παίκτη.

Με το GTA 5, το single player ήταν απολύτως τεράστιο και πολύ, πολύ πλήρες. Ήταν τρία παιχνίδια σε ένα. Οι εκδόσεις της επόμενης γενιάς (PS4, Xbox One) χρειάστηκαν μια ολόκληρη χρονιά από το χρόνο όλων για να γίνουν σωστά και μετά το online είχε πολλές δυνατότητες, αλλά για να φτάσουμε κοντά στην υλοποίηση αυτών των δυνατοτήτων έπρεπε να ξοδέψουμε πολλούς πόρους. Και έπειτα υπάρχουν και άλλα παιχνίδια - συγκεκριμένα το Red Dead Redemption 2.

Ο συνδυασμός αυτών των τριών παραγόντων σημαίνει ότι γι 'αυτό το παιχνίδι δεν θεωρήσαμε ότι τα single-player expansionsήταν ήταν αναγκαία ή δυνατόν να συμβούν, αλλά μπορούμε να κάνουμε κάτι για τα μελλοντικά μας projects.

Στη Rockstar θα έχουμε πάντα προβλήματα ‘εύρους ζώνης’ επειδή είμαστε τελειομανείς και κάνουμε τεράστια πολύπλοκα παιχνίδια που παίρνουν πολύ χρόνο και πόρους. Δεν είναι πάντοτε εφικτά τα πάντα, αλλά εξακολουθούμε να αγαπάμε τα single-player open-world games περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσατε να φτιάξετε ένα παιχνίδι όπως το GTA 5, αν δεν σας αρέσουν τα single-player παιχνίδια και δεν προσπαθήσετε να επεκτείνετε τις δυνατότητές τους!

Πλέον το τοπίο ξεκαθάρισε. Δεν υπάρχει κάποιο πακέτο επέκτασης για το single-player κομμάτι του GTA V στον ορίζοντα. Το GTA Online θα συνεχίσει να λαμβάνει updates, αλλά η Rockstar τόνισε πως θα κάνει μερικές αλλαγές στον τρόπο διάθεσης τους, ώστε να δώσει στους παίκτες το έναυσμα να δοκιμάσουν το Red Dead Redemption 2.