Ο Gabe Newell στους 100 πλουσιότερους της Αμερικής

Αστρονομικό το ποσό που έβγαλε μέσα σε περίπου ένα χρόνο
21 Οκτωβρίου 2017 12:42
Ο Gabe Newell στους 100 πλουσιότερους της Αμερικής

Τον Ιανουάριο του 2017 σας είχαμε ενημερώσει πως σύμφωνα με το Forbes, η τεράστια περιουσία του Gabe Newell ανέρχεται σε 4.1 δισεκατομμύρια δολάρια, πράγμα που τον τοποθετούσε στην θέση 134 της λίστας με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής. Το μεγάλο αφεντικό της Valve κατάφερε μέσα σε μερικούς μήνες να σκαρφαλώσει πολλές θέσεις και πλέον συγκαταλέγεται στους 100 πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής.

Συγκεκριμένα, ο Newell από την τελευταία φορά που το Forbes υπολόγισε την περιουσία του σε 4.1 δισεκατομμύρια τον Ιανουάριο, έβγαλε άλλα 1.4 δισεκατομμύρια δολάρια! Πλέον βρίσκεται στη θέση 97 της λίστας με συνολική περιουσία 5.5 δισεκατομμύρια. Η Valve ευθύνεται για θρυλικά παιχνίδια όπως τα Half-Life, Portal και Counter-Strike, αλλά βγάζει τα περισσότερα χρήματά της χάρις το εξαιρετικά δημοφιλές Steam.

Ο Gabe Newell ξεπερνά τον δημιουργό των Star Wars, George Lucas, ο οποίος βρίσκεται στη θέση 118, τον πασίγνωστο σκηνοθέτη Steven Spielberg που βρίσκεται στη θέση 206, ενώ βρίσκεται κάτω από τον Elon Musk που τοποθετείται στη θέση 21 της λίστας.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της λίστας είναι ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, με περιουσία που ανέρχεται στα 89 δισεκατομμύρια. Ακολουθεί ο Jeff Bezos του Amazon με 81.5 δισεκατομμύρια.