League of Legends: Σε κλινική αποτοξίνωσης ο υπάλληλος της Riot που έβρισε streamer

Σχολιάζει την τοξικότητα της κοινότητας και πολλά ακόμη
13 Οκτωβρίου 2017 09:47
League of Legends: Σε κλινική αποτοξίνωσης ο υπάλληλος της Riot που έβρισε streamer

Πρόσφατα σας είχαμε ενημερώσει για ένα περιστατικό στα πλαίσια της League of Legends κοινότητας που έλαβε μεγάλη έκταση και οδήγησε στην απόλυση ενός υπαλλήλου της Riot Games, με την ομάδα να ζητά δημοσίως συγγνώμη. Συγκεκριμένα, ο μέχρι πρότινος υπάλληλος της Riot, Aaron Rutledge σχολίασε με ιδιαίτερα επικριτικό τρόπο τον δημοφιλή streamer "Tyler1", τον οποίο μπορείτε να δείτε στην εικόνα που συνοδεύει το άρθρο.

Μιλώντας στο Glixel, ο Rutledge σχολίασε την τοξικότητα της κοινότητας και πολλά ακόμη, ενώ μάλιστα έκανε γνωστό πως επισκέπτεται κλινική αποτοξίνωσης σχετικά με το θέμα που έχει με την κατανάλωση αλκοόλ. Αρχικά, τόνισε:

Σέβομαι απόλυτα την απόφαση να με απολύσουν και αν αυτή ήταν μια από τις πρώην απευθείας αναφορές μου και εγώ μάλλον θα είχα κάνει το ίδιο.

Η Riot έχει ένα πραγματικά ισχυρό σύνολο αξιών σχετικά με το πως σκέφτεται και μιλά στους παίκτες και τα πέταξα όλα ανόητα έξω από το παράθυρο εκείνο το βράδυ.

Στη συνέχεια πρόσθεσε σχετικά με τη δουλειά του στην Riot:

Η καθημερινή μου δουλειά επικεντρωνόταν στη βελτίωση του client του παιχνιδιού και στην διάθεση νέων λειτουργιών. Μερικές από τις μεγαλύτερες προσπάθειες που είχα οδηγήσει, σε συνεργασία με άλλα μέλη της ομάδας, είναι το νέο champion select, το loot system, η ενημέρωση του client, το ιστορικό αγώνων και κάποια άλλα κοινωνικά και ανταγωνιστικά συστήματα.

Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μου για την τοξικότητα περιλάμβανε τη βελτίωση του UI για να αποφύγουμε προληπτικά όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα. Βοήθησα με το νέο honor σύστημα και ευθύνομαι σε μεγάλο βαθμό για το σύστημα επιλογής ρόλων με βάση τον επιλεγμένο champion, συμβάλλοντας στην προτροπή των καυγάδων πριν από το παιχνίδι.

Όσον αφορά το περιστατικό με τον Tyler1, δήλωσε:

Μετά από μια μεγάλη νύχτα με μερικά απαίσια match με φίλους, ήπια περισσότερο ουίσκι από όσο έπρεπε και αποφάσισα να ανοίξω κάποια chat rooms για να δω ποιος ήταν ξύπνιος. Κάποια συζήτηση ξεκίνησε για τον Tyler1 και αφέθηκα.

Καθώς τα σχόλιά μου κέρδισαν ορατότητα στο Reddit, το μεθυσμένο μυαλό μου αποφάσισε ότι πρέπει να προσπαθήσω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, με έναν εντυπωσιακά ηλίθιο τρόπο. Μόλις ξύπνησα το πρωί δεν μπορούσα να θυμηθώ τα πράγματα που είχα πει και εκείνη τη στιγμή έγραψα την συγγνώμη μου.

Σχετικά με την αντίδραση της κοινότητας, ο Rutledge στάθηκε, μεταξύ άλλων, στις απειλές που δέχθηκε:

Το doxxing, οι απειλές και οι προσβολές συνέχισαν να έρχονται για αρκετές ημέρες.

Ήταν αρκετά τρομακτικό- αλλά δεν ήταν κάτι που δεν άξιζα. Ήμουν πολύ εντυπωσιασμένος με την αντίδραση του Tyler για όλα αυτά, όμως, είπα κάποια άσχημα πράγματα και η απάντησή του ήταν πολύ γενναιόδωρη.

Χωρίς να εκπλήσσομαι και δικαίως, απολύθηκα τη Δευτέρα το πρωί. Με αφορμή από το αλκοόλ, συνειδητοποιώ ότι ήμουν απίστευτα αλαζονικός και ακατάλληλος.

Τέλος, μίλησε και σχετικά με το μέλλον του και το πρόβλημα του με το αλκοόλ:

Η θετική πλευρά αυτής της συνειδητοποίησης είναι ότι αποφάσισα να αναζητήσω βοήθεια για το πρόβλημα που έχω με το ποτό. Πηγαίνω σε ένα κέντρο αποτοξίνωσης για να προσπαθήσω να καταλάβω πως η κατανάλωσή αλκοόλ οδήγησε σε αυτό το συμβάν.

Μόλις γυρίσω σπίτι, θα ψάξω για μια δουλειά, αλλά εν τέλει θα ήθελα να γυρίσω πίσω στην παραγωγή παιχνιδιών. Η Riot είναι μια φανταστική εταιρεία - η καλύτερη που έχω εργαστεί ποτέ - και θα συνεχίσω να παίζω και να παρακολουθώ το League.