Επέτειος 10 χρόνων για την σειρά Portal

The Cake is a Lie!
10 Οκτωβρίου 2017 12:32
Επέτειος 10 χρόνων για την σειρά Portal

Πριν από 10 χρόνια και συγκεκριμένα στις 9 Οκτωβρίου του 2007, η Valve έφερε στην αγορά το The Orange Box. Το ‘πορτοκαλί κουτί’ περιλάμβανε πέρα από τα δύο νέα επεισόδια του Half-Life 2 και το Team Fortress 2, ενώ μέσα από το πακέτο έκανε το ντεμπούτο της και η σειρά Portal.

Οι first-person puzzle-platform τίτλοι εντάσσονται στο σύμπαν των Half-Life και έχουν ως πρωταγωνίστρια την Chell, μια γυναίκα που αναγκάζεται να ολοκληρώσει μια σειρά από δοκιμές για τις ανάγκες των πειραμάτων της Aperture Science. Όποιος έχει ασχοληθεί είτε με το πρώτο είτε με το δεύτερο παιχνίδι της σειράς είναι αδύνατο να μην γνωρίζει την GLaDOS, την AI που χειρίζεται τις εγκαταστάσεις της Aperture και με την πανέξυπνη γραφή της καταφέρνει να κλέψει την παράσταση.

Ο πρώτος τίτλος έχει 90/100 στο Metacritic. Το 2011 έφτασε στην αγορά το sequel το οποίο έφερε τεράστιες βελτιώσεις και κατάφερε να αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια και κριτικές, με μέσο όρο στο Metacritic 95/100. Θεωρείται αριστουργηματικό παιχνίδι και ένα από τα καλύτερα στην κατηγορία του.

Εσείς έχετε ασχοληθεί με την σειρά Portal; Αν ναι, ποια είναι η άποψή σας; Περιμένουμε τα σχόλια σας.