Η Παρί Σεν Ζερμέν αποχωρεί από το League of Legends

Ξηλώνει την eSports ομάδα της
07 Οκτωβρίου 2017 13:25
Η Παρί Σεν Ζερμέν αποχωρεί από το League of Legends

Ο πασίγνωστος γαλλικός σύλλογος Παρί Σεν Ζερμέν ανακοίνωσε πως θα αφήσει πίσω της την eSports σκηνή του League of Legends, μόλις ένα χρόνο μετά το ντεμπούτο της στον συγκεκριμένο χώρο. Παράλληλα με την αποχώρηση της από το LoL, η ομάδα ανακοίνωσε πως θα σταματήσει και την συνεργασία της με τον επικεφαλής του eSports τμήματός της, Bora "YellOwStaR" Kim, ο οποίος ήταν με την Παρί από τα πρώτα βήματα της στα eSports.

O YellOwStaR δήλωσε σε δελτίο Τύπου:

Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευγνώμων για την εξαιρετική ευκαιρία που μου προσέφεραν, την εμπιστοσύνη που έδειξαν σε μένα. Η εμπειρία ήταν πέρα από όλα όσα θα μπορούσα να φανταστώ.

Η Παρί αγόρασε τη θέση της Huma στο European Challenger Series πρωτάθλημα τον Οκτώβριο του 2016 και γενικά είχε μια ταραχώδης χρονιά στο League of Legends. Κατέλαβε την τρίτη θέση στο 2017 EUCS Spring Season και έπειτα δεν κατάφερε να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για το LCS της Ευρώπης έπειτα από την ήτα της με 3-2 από την Fnatic Academy. Αφού έχασε αρκετούς παίκτες, η ομάδα έλαβε την έκτη θέση στο 2017 EUCS Summer Season με σκορ 1-0-4.

Στο δελτίο Τύπου της, η Παρί δηλώνει ότι μετά από συζητήσεις με την Riot Games δεν είναι σίγουρη για το μέλλον του League of Legends στην Ευρώπη και συγκεκριμένα ανέφερε ότι η κατανομή των εσόδων είναι ένα σημαντικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Η Παρί Σεν Ζερμέν εξακολουθεί να έχει αρκετούς FIFA παίκτες και μια Rocket League ομάδα.