Ο Yoshida της Sony σχολιάζει το Nintendo Switch

Καθώς και την πρόσφατη πορεία του Japan Studio
05 Οκτωβρίου 2017 08:25
Ο Yoshida της Sony σχολιάζει το Nintendo Switch

Σε συνέντευξη του στο τελευταίο τεύχος του γνωστού Ιαπωνικού gaming περιοδικού Famitsu, ο υπεύθυνος των Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios, Shuhei Yoshida, μίλησε για το Nintendo Switch και το Japan Studio του PlayStation.

Ξεκινώντας, ο Yoshida σχολίασε την παρουσίαση της Sony στο TGS 2017, επισημαίνοντας πως με την ολοένα και αυξανόμενη δημοτικότητα του PS4 στην Ιαπωνία, η εταιρία είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει ένα μεγάλο εύρος παιχνιδιών για διαφορετικά γούστα. Πέρα από sequels είδαμε και νέα IP, παιχνίδια για το PlayStation VR, καθώς και για το PlayLink.

Συνεχίζοντας, ο Yoshida στάθηκε και στην πρόσφατη πορεία του SIE Japan Studio. Συγκεκριμένα, τόνισε πως η ομάδα μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κυκλοφόρησε τα The Last Guardian, Gravity Rush 2, Everybody’s Golf και Knack 2, ενώ τώρα ετοιμάζεται και για την κυκλοφορία του Gran Turismo Sport. Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του, το Japan Studio είχε ένα πάρα πολύ παραγωγικό 2017.

Τέλος, ο Yoshida κλήθηκε να σχολιάσει και το Nintendo Switch. Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Sony εξήγησε πως είναι καλό να υπάρχουν πολλές εταιρίες που προσφέρουν διασκεδαστικά παιχνίδια με διαφορετικές προσεγγίσεις, γιατί αυτό οδηγεί στην αναζωογόνηση της gamig βιομηχανίας στο σύνολό της. Μάλιστα, πρόσθεσε πως καθώς το Switch συνεχίζει να τα πηγαίνει καλά, οι πωλήσεις των κονσολών συνολικά αυξάνονται. Έτσι, οι publishers έχουν περισσότερες επιλογές για να προσφέρουν περιεχόμενο και οι χρήστες απολαμβάνουν μεγαλύτερη ποικιλία παιχνιδιών που ταιριάζει στα γούστα τους.