PlayStation VR: Ανακοινώθηκε νέο μοντέλο με βελτιώσεις

Με νέο σχεδιασμό και HDR pass-through
02 Οκτωβρίου 2017 11:25
PlayStation VR: Ανακοινώθηκε νέο μοντέλο με βελτιώσεις

Η Sony ανακοίνωσε ένα ολοκαίνουριο μοντέλο για το VR Headset της, το PlayStation VR. Το PS VR βρίσκεται στην αγορά εδώ και περίπου ένα χρόνο και τώρα ένα νέο βελτιωμένο μοντέλο έρχεται να πάρει τη θέση του. Η καινούρια αυτή έκδοση έχει κωδικό CUH-ZVR2 σε σύγκριση με το αρχικό CUH-ZVR1 και θα φέρει ανανεωμένη συσκευασία έτσι ώστε να μπορούν να το ξεχωρίζουν οι καταναλωτές. Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η υποστήριξη HDR pass-through. Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι PS4 Pro που θέλουν να απολαμβάνουν VR εμπειρίες δεν θα πρέπει να αποσυνδέουν κάθε φορά το headset για να μπορούν να δουν HDR περιεχόμενο στην τηλεόρασή τους. Το HDMI pass-through του αρχικού μοντέλου δεν υποστήριζε αυτή τη δυνατότητα.

Παράλληλα, πλέον η συσκευή ενσωματώνει τα δικά της ακουστικά στο κάτω μέρος, όπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο. Ο σχεδιασμός του headset είναι γενικά πιο κομψός και τα καλώδια του είναι λεπτότερα και πιο διακριτικά. H ιαπωνική ανακοίνωση αναφέρει πως έχουν γίνει αλλαγές και στα PS Move controllers, τα οποία πλέον έχουν Micro USB θύρες για φόρτιση και θα σταματήσουν να υποστηρίζονται από το PS3 κάποια στιγμή στο μέλλον.

Οι κάτοχοι του πρώτου PS VR δεν θα μπορούν να προμηθευτούν το νέο breakout box μιας και οι υποδοχές των καλωδίων είναι διαφορετικές. Αναγκαστικά αν θέλουν την υποστήριξη του HDR pass-through θα πρέπει να αγοράσουν το νέο headset. Φυσικά, όλα τα παιχνίδια θα υποστηρίζονται και από τα δύο headsets.

Η τιμή του headset δεν θα αλλάξει, ενώ η ημερομηνία κυκλοφορίας του ανανεωμένου μοντέλου στην ελληνική αγορά παραμένει προς το παρόν άγνωστη. Όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες πατώντας εδώ.