Οι δημιουργοί του PUBG απειλούν το Fortnite: Battle Royale

Η Bluehole ισχυρίζεται πως η Epic Games αντιγράφει το παιχνίδι της
25 Σεπτεμβρίου 2017 16:03
Οι δημιουργοί του PUBG απειλούν το Fortnite: Battle Royale

Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα, η Epic Games ανακοίνωσε το αντίπαλο δέος του απίστευτα δημοφιλούς PUBG, που ακούει στο όνομα Fortnite: Battle Royale. Βασιζόμενο στον sandbox survival τίτλο, το mode που μεταμορφώθηκε σε standalone τίτλο και θα έρθει σύντομα εντελώς δωρεάν σε κονσόλες και PC, αντλεί την έμπνευση του ξεκάθαρα από τον τίτλο της Bluehole, από το στυλ του παιχνιδιού μέχρι και το...εικαστικό. Για αυτό και η Bluehole θορυβήθηκε από αυτή την κίνηση και εξέδωσε την δική της ανακοίνωση για την κίνηση της Epic, η οποία κιόλας είναι ο πάροχος της μηχανής γραφικών του PlayerUnknown's Battlegrounds, που αναπτύσσεται με την Unreal Engine 4. 

Σε δελτίο Τύπου της η Bluehole ανέφερε πως σύντομα θα αναλάβει νομική δράση:

Είχαμε μια συνεχής σχέση με την Epic Games καθ'όλη την ανάπτυξη του PUBG, καθώς είναι οι δημιουργοί της UE4, της μηχανής γραφικών που αποκτήσαμε για το παιχνίδι. Αφότου αφουγκραστήκαμε το feedback της κοινότητας, που ολοένα και αυξανόταν και είδαμε οι ίδιοι το gameplay, ανησυχούμε πως το Fortnite μπορεί να αντιγράφει την εμπειρία για την οποία το PUBG έγινε γνωστό. 

Επίσης, προσέξαμε πως η ίδια η Epic Games αναφέρει το PUBG στο promotional υλικό του Fortnite στην κοινότητα της και στα δελτία Τύπου που αποστέλλει. Αυτό δεν είχε συζητηθεί ποτέ με εμάς και δε νιώθουμε πως είναι το σωστό. 

Μάλιστα, ο ίδιος ο "PlayerUnknown" Brendan Greene έχει πει πως συμβουλεύτηκε το επίσης battle royale-τύπου παιχνίδι, H1Z1, πριν ξεκινήσει το δικό του. Σε ένα πρόσφατο Reddit AMA είπε τα εξής για την υπόθεση, αναγνωρίζοντας σαφώς πως άλλες εταιρίες θα έκαναν την είσοδο τους στο Battle Royale genre, όχι όμως με τέτοιο τρόπο:

Και άλλες εταιρίες, σαφώς, θα μπουν στην αγορά, απλά θα ήλπιζα να βάζουν τη δική τους πινελιά στο εν λόγω mode και όχι απλά να φτιάχνουν μια αντιγραφή καρμπόν!

O εκπρόσωπος της Bluehole, Chang Han Kim, αναφέρει πως οι ομοιότητες μεταξύ των δύο προϊόντων είναι πολύ κοντά για να εφησυχάσει την εταιρία ανάπτυξης και πως "Η κοινότητα του PUBG έχει και συνεχίζει να δίνει περαιτέρω στοιχεία για τις πολλές ομοιότητες, όσο εμείς ξεκινάμε τις πρέπουσες διαδικασίες

Η Bluehole σαφώς δυσαρεστημένη από την κίνηση αυτή δεν έχει παρά να αναλάβει και αυτή τα μέτρα της σε ένα σήριαλ που μόλις ξεκίνησε. Εσείς τι πιστεύετε; Το Battle Royale αντιγράφει τόσο στυγνά το PUBG ή ο τίτλος της Bluehole δεν έχει το δικαίωμα να προστατεύσει τους κόπους του, λόγω του ότι υπήρξαν και άλλα παιχνίδια σαν και αυτό;