Το αφεντικό των Pokémon πίστευε πως το Switch θα αποτύχει

Τον διέψευσε τελικά η υβριδική κονσόλα της Nintendo
08 Σεπτεμβρίου 2017 07:40
Το αφεντικό των Pokémon πίστευε πως το Switch θα αποτύχει

Το Nintendo Switch έφτασε στην αγορά τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και ήδη η κονσόλα έχει σημειώσει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία. Η Nintendo έχει πουλήσει μέχρι στιγμής σχεδόν πέντε εκατομμύρια υβριδικές κονσόλες, το Switch είναι ανάρπαστο και δυσεύρετο στην Ιαπωνία, έχει σπάσει ρεκόρ πωλήσεων στην Αμερική και ο launch τίτλος του, το The Legend of Zelda: Breath of the Wild, θεωρείτε από μέσα όπως το EDGE, το καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών.

Ωστόσο, πριν την κυκλοφορία της κονσόλας πολλοί ήταν αυτοί που είχαν κάνει δυσοίωνες προβλέψεις. Μεταξύ άλλων και το ‘αφεντικό’ των Pokémon, ο CEO του The Pokémon Company, Tsunekazu Ishihara, νόμιζε πως η κονσόλα θα αποτύχει. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Bloomberg δήλωσε:

Είχα πει στην Nintendo ότι το Switch δεν θα ήταν επιτυχημένο, προτού κυκλοφορήσει στην αγορά, επειδή πίστευα ότι στην εποχή του smartphone, κανείς δεν θα κουβαλούσε μαζί του μια κονσόλα παιχνιδιών.

Είναι προφανές ότι έκανα λάθος ...

Τελικά συνειδητοποίησα ότι το κλειδί για την επιτυχία είναι αρκετά απλό: λογισμικό με απόλυτη ποιότητα οδηγεί σε πωλήσεις hardware. Το στυλ παιχνιδιού μπορεί να είναι ευέλικτο εάν το λογισμικό είναι αρκετά ελκυστικό. Προς το παρόν, το Switch είναι δημοφιλής μεταξύ των early adopters, αλλά πρέπει να γίνει ένα ακόμη βήμα για την προσέλκυση του ευρύτερου κοινού. Βλέπω περισσότερες προοπτικές για το Switch αλλά δεν πρέπει να υπερεκτιμούμε τις δυνατότητές του.

Να σας υπενθυμίσουμε πως στην E3 2017 ανακοινώθηκε πως ο επόμενος μεγάλος Pokémon RPG τίτλος βρίσκεται υπό ανάπτυξη για το Nintendo Switch.