Σαρωτικές αλλαγές στο League of Legends

Τα νέα πλάνα της Riot για τα runes, level cap και currency
02 Σεπτεμβρίου 2017 11:52
Σαρωτικές αλλαγές στο League of Legends

Η Riot Games πραγματοποίησε τεράστιες ανακοινώσεις για το μέλλον του League of Legends και τα επόμενα της πλάνα για το κυρίαρχο MOBA του κόσμου. Σε μια διμερής ανάρτηση, μια με βίντεο και μια με ένα blog post, η Riot εξήγησε λεπτομερώς τις εκ βαθέων αλλαγές στο IP και τα loot boxes, αλλά και στο τι θα συμβεί με το ανανεωμένο format των Runes.

Ξεκινώντας, έγινε γνωστό πως το currency του τίτλου, το IP θα συγχωνευτεί με το "Blue Essence" και αρχής γενομένης από τον Νοέμβριο τα IP θα είναι παρελθόν και θα υπάρχει μόνο το BE. Οι τιμές των Champions και άλλων αντικείμενων του store θα μετατραπούν από IP σε Blue Essence χωρίς να αυξηθούν.

Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή αφορά το uncapping των levels των παικτών. Εν ολίγοις το 30lvl cap δεν θα υφίσταται και δε θα σταματάει η πρόοδος τους εκεί. Αυτό αντικαθίσταται από ένα σύστημα ανταμοιβών που ανεβαίνει level παράλληλα με τον παίκτη, έτσι όταν τελειώνει ένα game δε θα λαμβάνετε IP αλλά ένα ξεκλειδωμένο chest -η Riot το ονόμασε Capsule- κάθε φορά που θα ανεβαίνετε level. Τα capsules θα περιλαμβάνουν champ shards και BE, ενώ αν πετύχετε ειδικά milestones στα levels θα κερδίζετε πλούσια rewards όπως gemstones και rare emotes. 

Επομένως, η αφαίρεση του level cap θα επιτρέψει στους παίκτες να συνεχίσουν κανονικά το progression τους ενώ θα μπορούν να λαμβάνον καινούργιες ανταμοιβές και όσο πιο ψηλά ανεβαίνουν τόσο πιο αποκλειστικές και σπάνιες θα είναι. 

Τώρα, όσον αφορά τα Runes και rune pages, η Riot διευκρίνισε το πως θα αποζημιώσει τους παίκτες για τη μετάβαση στο νέο σύστημα. Έτσι, οι παίκτες που ξόδεψαν IP σε runes πριν την αρχή της σεζόν (7 Δεκεμβρίου 2016) κάθε Tier 3 Mark, Glyph και Seal που αγοράστηκε θα δώσει στους παίκτες 100BE για το καθένα, ενώ για κάθε Quintessence θα σας αποζημιωθούν 300 Blue Essence για το καθένα. Επίσης, θα μπορείτε να ξοδέψετε τα IP που μετατρέψατε σε BE σε ένα ειδικό store που θα είναι ανοιχτό για περιορισμένο χρονικό διάστημα και να αγοράσετε champion chromas, ward skins και rare skins.

Περισσότερα όμως για τις αλλαγές της Riot Games στο League of Legends θα βρείτε στο 8 λεπτών video παρακάτω, όπου αναλύεται διεξοδικά η όλη διαδικασία. Εσείς πως βλέπετε τα σχέδια της Riot για το μέλλον του LoL; Πείτε μας στα σχόλια.