Άκυρο στα Leauge of Legends και Dota 2 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Δεν καλωσορίζει τα βίαια παιχνίδια η Ολυμπιακή Επιτροπή
30 Αυγούστου 2017 18:09
Άκυρο στα Leauge of Legends και Dota 2 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, η επίσημη επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Παρίσι, εξετάζει το ενδεχόμενο της προσθήκης των eSports στη λίστα των αθλημάτων που βραβεύονται με μετάλλια. Ωστόσο, σύμφωνα με νέες δηλώσεις του προέδρου της επιτροπής, Thomas Bach, τα πράγματα δεν μοιάζουν ιδιαίτερα θετικά, καθώς τα πιο δημοφιλή παιχνίδια είναι βίαια και δεν ανταποκρίνονται στις ηθικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο South China Morning Post, ο Bach δήλωσε:

Δεν θέλουμε να προωθήσουμε τις διακρίσεις, τη βία και την έλλειψη ειρήνης μεταξύ των ανθρώπων. Αυτό δεν ταιριάζει με τα βιντεοπαιχνίδια, τα οποία έχουν να κάνουν με τη βία, τις εκρήξεις και τις δολοφονίες. Εδώ πρέπει να χαράξουμε μια σαφή γραμμή.

Αυτό σημαίνει πως ιδιαίτερα δημοφιλή παιχνίδια στον χώρο των eSports, όπως τα League of Legends, Dota 2, Overwatch, CS: GO, Call of Duty και Street Fighter δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν την εμφάνισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από την άλλη, ο Bach άφησε ανοιχτή την πόρτα για τίτλους προσομοίωσης αθλημάτων:

Έτσι, αν κάποιος ανταγωνίζεται στο να παίζει ποδόσφαιρο ψηφιακά ή να παίζει άλλα αθλήματα ψηφιακά, αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον. Ελπίζουμε λοιπόν ότι αυτοί οι παίκτες παρέχουν πραγματικά αθλητικές επιδόσεις. Εάν εν τέλει έπαιζαν ακόμη και τα ίδια τα αθλήματα στον πραγματικό κόσμο, τότε θα ήμασταν ακόμη πιο ευτυχισμένοι.

Τέλος, συγκεκριμένα για τους Ολυμπιακούς του 2024, ο Bach δήλωσε:

Οι συζητήσεις αυτές συνεχίζονται. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος επειδή αυτή η βιομηχανία τώρα διαμορφώνεται. Είναι μια επιτυχημένη βιομηχανία, αλλά δεν έχει ακόμη καθιερωθεί με οργανωτικό τρόπο.