PUBG: Σύγχυση με την αποκλειστικότητα στο Xbox One

Θα έρθει ο τίτλος και στο PS4;
21 Αυγούστου 2017 10:38
PUBG: Σύγχυση με την αποκλειστικότητα στο Xbox One

Όπως σας ενημερώσαμε, κατά την διάρκεια της παρουσίασής της στην Gamescom 2017 η Microsoft έκανε γνωστό πως πλέον έχει αναλάβει το ρόλο του publisher για την Xbox One έκδοση του PlayerUnknown's Battlegrounds. Η αρχική ανακοίνωση της Xbox έκδοσης στην E3 2017 ανέφερε πως ο τίτλος θα είναι console launch exclusive, αφήνοντας να εννοηθεί πως κάποια στιγμή θα καταφθάσει και στις υπόλοιπες κονσόλες.

Έπειτα από την ανακοίνωση της εκτεταμένης συνεργασίας των Bluehole και Microsoft, ο executive producer του παιχνιδιού, δήλωσε:

Η συνεργασία αυτή μας επιτρέπει να επιταχύνουμε την ανάπτυξη στις κονσόλες, διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα σε όλες τις πλατφόρμες, καθώς και να έχουμε πρόσβαση στους τεράστιους πόρους πωλήσεων, marketing και publishing που θα μας βοηθήσουν να προσεγγίσουμε ένα νέο κοινό και να το καλωσορίσουμε στο σύμπαν του PlayerUnknown's Battlegrounds.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε και ενισχύουμε περαιτέρω την εταιρική μας σχέση με τη Microsoft και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα συναντήσουμε την κοινότητα του Xbox. Θα κυκλοφορήσουμε αποκλειστικά στο Xbox One στο Xbox Game Preview πρόγραμμα αργότερα φέτος και ανυπομονούμε να δούμε όλους τους fans του Xbox στο πεδίο της μάχης.

Με την ανακοίνωση να μην είναι απολύτως ξεκάθαρη για το αν το παιχνίδι θα είναι αποκλειστικό για πάντα ή για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, πολλοί στράφηκαν στην community manager του τίτλου που τόνισε πως η ομάδα δουλεύει για να φέρει το PUBG νωρίτερα στο Xbox και δεν έχει να ανακοινώσει κάτι για τις υπόλοιπες πλατφόρμες. Τα tweets δεν είναι ξεκάθαρα και μπορείτε να τα δείτε παρακάτω για να κρίνετε και μόνοι σας.

Η φρασεολογίας της επίσημης σελίδας του Xbox αφήνει να εννοηθεί πως έχουμε να κάνουμε με πλήρης αποκλειστικότητα.

Από την άλλη, ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, απέφυγε την ερώτηση.

Ο συντάκτης του Windows Central που ευθύνεται για αρκετά leaks σχετικά με τη Microsoft και το Xbox, Jez Corden, έκανε γνωστό πως δεν μιλάμε για full exclusive τίτλο, αλλά για μια συμφωνία αντίστοιχη με αυτή που είχε κάνει η εταιρία για το Rise of the Tomb Raider. Ο συγκεκριμένος τίτλος της Square Enix έφτασε στο PS4 ένα χρόνο μετά.

Τέλος, μιλώντας στο Gamespot αντιπρόσωπος της Bluehole δήλωσε:

Αυτή τη στιγμή, η ομάδα ανάπτυξης Bluehole επικεντρώνεται στο να φέρει το PUBG στο Xbox One και στη περαιτέρω βελτίωση της έκδοσης των PC. Όσον αφορά τα μελλοντικά σχέδια για άλλες πλατφόρμες, δεν υπάρχει τίποτα για να ανακοινώσουμε τώρα.

Το τοπίο σίγουρα δεν είναι ξεκάθαρο αυτή τη στιγμή για το αν το PUBG θα έρθει κάποια στιγμή στο PS4, όπως άφηνε να εννοηθεί η αρχική ανακοίνωση ή αν η εμπλοκή της Microsoft ως publisher αλλάζει τα πράγματα. Μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για τις νεότερες εξελίξεις.