Αγωγή στην Riot Games για skin του Lucian

Έχασε τη μάχη με τον Ολλανδό ποδοσφαιριστή Edgar Davids
14 Αυγούστου 2017 09:20
Αγωγή στην Riot Games για skin του Lucian

Όπως μεταφέρει το Kotaku, την προηγούμενη εβδομάδα, ένα δικαστήριο στην Ολλανδία αποφάσισε πως η Riot Games οφείλει να αποζημιώσει τον πρώην ποδοσφαιριστή Edgar Davids, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει περάσει από ομάδες όπως οι Ajax, Juventus και Tottenham.

Ο λόγος που ο ποδοσφαιριστής βρέθηκε αντιμέτωπος με την ομάδα ανάπτυξης του League of Legends, είναι το Striker skin του champion Lucian. Το συγκεκριμένο skin βασίζεται σε ποδοσφαιριστή και οι ομοιότητες με τον Davids είναι εμφανείς, αφού φέρει δύο από τα σήματα κατατεθέν του, τα γυαλιά και την ίδια κόμμωση.

Όπως επισημαίνει η ολλανδική ιστοσελίδα Het Parool, η Riot τόνισε πως οι οπαδοί της θα αναγνώριζαν το skin -το οποίο δημιουργήθηκε πριν το Παγκόσμιο Κύπελο του 2014- ως τον champion Lucian και όχι ως τον ποδοσφαιριστή Davids. Το δικαστήριο δεν συμφώνησε και πλέον η ομάδα είναι υποχρεωμένη να παρουσιάσει στις ολλανδικές αρχές πόσα χρήματα έβγαλε το skin στην χώρα και να αποζημιώσει τον ποδοσφαιριστή με ένα ποσοστό.

Η απόφαση του δικαστηρίου βέβαια, φαίνεται πως ενόχλησε μερικούς οπαδούς του League of Legends, οι οποίοι τόνισαν πως ο ίδιος ο Davids είχε ευχαριστήσει την Riot για το skin στο παρελθόν.

Tweets όπως το παρακάτω δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους.